25 mei 2022

Beleef BBQ tijdens Smokey South

Geleen is morgen de barbecue hotspot van Nederland tijdens Smokey South.

Hou jij van Barbecue? Morgen is de eerste editie van Smokey South , hét BBQ event van het zuiden. Om 12.00 gaat de houtskool aan. Geniet van heerlijke hapjes, zie meesters aan het werk, doe mee aan masterclasses en koop de beste tools en rubs om ook in je achtertuin een heerlijke BBQ te organiseren. 

 

Limburgs Kampioenschap

Wie mag zich de beste BBQ:er van het Zuiden noemen? Tijdens Smokey South strijden teams om de titel van Limburgs Barbecue Kampioen. Kijk hoe de aspirant-grillmasters aan de slag gaan met houtskool, rook, vlees, vis en groenten. 

Masterclasses

Je wil niet alleen kijken naar barbecue-kampioenen. Gelukkig zijn er de hele dag door masterclasses waar jij bij mag zijn. Leer de beste technieken van BBQ chef Jord Althuizen zelf. Welk hout is het beste voor flame grilled beef, en welke rookontwikkeling maakt dat je gravad lax voor altijd verruilt voor gerookte zalm? Doe mee met de masterclass en word een echte grillmaster. 

Het beste gereedschap

Na het kampioenschap en de masterclasses weet je precies wat je nodig hebt om zelf een geslaagde barbecue te organiseren. Nu alleen nog het juiste gereedschap. Dat koop je op de speciale BBQ markt die ook morgen wordt gehouden. Heb je al alle grillrekken, tangen en messen? Er zijn ook geurige rubs, pikante sauzen en nog veel meer. 

Om van te watertanden

Na een paar uur kijken naar deze BBQ-helden heb je natuurlijk honger én inspiratie. Geniet van heerlijke hapjes en drankjes, rechtstreeks van de barbecue. Geert Colson (DJ) en Trio Paradise treden op. Reden genoeg om in het centrum te blijven hangen. 

<< Terug naar nieuwsoverzicht