12 apr 2022

Ben jij klaar voor Pasen? Check de checklist!

Ben jij helemaal klaar voor Pasen? Wij hebben alle ingrediënten voor een fantastisch paasweekend op een rijtje gezet!

Eieren

Een ei hoort erbij. Dus sla op tijd een voorraad gekleurde eieren in. Supermarkten bij jou in de buurt hebben vrolijk gekleurde rekjes eieren klaarstaan. Ben je creatief aangelegd, of doe je graag een leuke gezinsactiviteit? Kook dan zelf eieren, liefst met een witte schil. Schilder nog even een paar leuke kleurtjes en patronen erop. Dan is het tijd om eitjes te tikken en op te eten!

Chocolade

Net als eitjes hoort ook chocolade bij Pasen. En er is keuze genoeg. Schattige, mooi afgewerkte holfiguren zijn leuk om te geven, krijgen en delen. De schaaltjes chocolade eitjes in verrassende smaken mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Natuurlijk doen de traditionele smaken puur, melk en wit het nog steeds goed. De lekkerste paaschocolade vind je bij Rousseau

Knutselproject

Haasjes zijn, net als eitjes, niet weg te denken met Pasen. Of je nu gaat voor chocolade varianten, de Limburgse klassieker konijn in het zuur, of gewoon konijnenfiguurtjes ter decoratie. Wist je dat de haasjes heel gemakkelijk te maken zijn van servetjes? Bekijk hier hoe je het doet! Ook leuk: vlecht je eigen paasmandje van gekleurd papier. Dat staat superleuk op de tafel én je kunt er chocolade eitjes in bewaren.  

Ontbijt of brunch

Met Kerst eet je het kerstdiner, maar de meeste paasmenu's beginnen vroeger in de dag. Bestel of reserveer op tijd je paasontbijt of -brunch bij de lekkerste restaurants in de stad. Doe je het liever zelf? Kijk hier voor heerlijke tips. Verse broodjes doen het natuurlijk altijd goed!

 

Uitjes

Het leukste aan pasen is het samenzijn met familie of vrienden. Als je helemaal vol zit met chocolade, croissantjes en eieren, ga je er gezellig op uit met z'n allen. Gelukkig is daar tijdens het Paasweekend gelegenheid genoeg voor. Begin je op zaterdag al? Dan kun je na een vroeg paasontbijt wel een minimars gebruiken. Wil je je laten vermaken? Bezoek dan het circus in het centrum van Geleen. En natuurlijk mag je de paasmarkt in Born niet overslaan. 

<< Terug naar nieuwsoverzicht