30 apr 2020

Bibliotheek De Domijnen start thuisbezorgdienst voor 70-plussers

Op dit moment zijn alle bibliotheeklocaties van Bibliotheek De Domijnen gesloten wegens de coronamaatregelen. Om ouderen tegemoet te komen, start Bibliotheek De Domijnen met het leveren van boekenpakketten aan huis bij leden boven de 70 jaar.

Het gaat met name om ouderen die minder digi-vaardig zijn en behoefte hebben aan boeken. 

Medewerkers van Bibliotheek De Domijnen nemen telefonisch contact op met alle bibliotheekleden die ouder zijn dan 70 jaar met de vraag of zij interesse hebben in een  boekenpakket. Een pakket bestaat uit 4 geleende boeken. Leden kunnen kiezen uit de volgende genres: Spanning/thrillers, Literatuur, Streekromans, Non-fictie, Varia (bestaande uit een mix van genres) of Groot Letter Boeken. 

Met de 70-plus leden die een pakket willen ontvangen wordt een afspraak gemaakt en op het afgesproken tijdstip wordt het boekenpakket door een medewerker of vrijwilliger van De Domijnen aan huis bezorgd. 

De bezorger belt op het afgesproken moment bij het betreffende lid aan en wacht op een veilige afstand van 3 meter totdat het papieren tasje met boeken mee naar binnen genomen is. De geleende boeken hoeven pas weer ingeleverd te worden als de bibliotheeklocaties weer opengesteld zijn. 

Deze tijdelijke service is geheel gratis voor bibliotheekabonnees vanaf de leeftijd van 70 jaar van Bibliotheek De Domijnen.

Hebt u vragen over deze service? Stuur dan een email naar bibliotheek@dedomijnen.nl    << Terug naar nieuwsoverzicht