31 mrt 2020

Bibliotheek gesloten? Maak gebruik van het uitgebreide online aanbod voor jong en oud!

Ook al zijn alle bibliotheekvestigingen van De Domijnen vanwege de coronamaatregelen op dit moment gesloten, online is er voor jong en oud een uitgebreid aanbod dat de komende periode alleen nog maar toeneemt.

Van LuisterBieb tot Muziekweb en van Huisarrest tot ThuisBieb, er is voor elk wat wils.

Voor alle leeftijden 
Leden kunnen digitaal doorlezen met de ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen van de online Bibliotheek. Luisterboeken (voor alle leeftijden) zijn beschikbaar in de LuisterBieb-app, die uitgebreid is met een extra set van ruim 110 luisterboeken, van romans en kinderboeken tot non-fictie en young adult. De luisterboeken zijn ook beschikbaar voor niet-leden.

Een volledig overzicht van de titels staat op www.onlinebibliotheek.nl. De extra luisterboeken zijn in ieder geval tot en met 6 april beschikbaar. Via www.muziekweb.nl kun je diverse thematische Playlists beluisteren, bedoeld als kennismaking met muziek rond specifieke thema’s. De Playlist vormt één geheel, bijvoorbeeld een playlist Zigeunermuziek.

Voor kinderen 
Op www.jeugdbibliotheek.nl staan leuke tips voor kinderen: inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken. Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en beginnende lezers, is er karaoke-lezen (luisteren met ondertitels) via www.yoleo.nl. Voor de allerjongsten hebben we naast luisterboeken ook leuke voorleesfilmpjes op www.jeugdbibliotheek.nl staan. Nu de kinderen thuis en veel online zijn, is dit een ideaal moment voor de DataDetox Game en de quiz veilig internetten, ook via www.jeugdbibliotheek.nl te vinden. Met JuniorEinstein kunnen kinderen oefenen voor alle vakken van de basisschool. 

Huisarrest 

Op 30 maart start een tiendelige serie online voorleesverhalen met de titel Huisarrest over kinderen die vanwege een virus hun huis niet mogen verlaten. De serie wordt geschreven en voorgelezen door tien bekende kinderboekenschrijvers. Na het voorlezen volgt steeds een boekentip. Kinderen die lid zijn van de Bibliotheek kunnen dit e-book direct lenen via de site van de Jeugdbibliotheek. Huisarrest is een initiatief van stichting De Schoolschrijver en de KB en de afleveringen verschijnen dagelijks gedurende 10 dagen vanaf 30 maart op www.jeugdbibliotheek.nl/huisarrest.html.    

VakantieBieb gaat tijdelijk open als ThuisBieb 
Binnenkort gaat de VakantieBieb open met maximaal 100 e-books voor jeugd en volwassenen. De app gaat tijdelijk ThuisBieb heten. Het is nog niet bekend wanneer de app precies live gaat. De ThuisBieb zal tot en met begin mei open zijn voor het lezen van e-books. Via www.dedomijnen.nl/bibliotheek en onze social media kanalen wordt gecommuniceerd wanneer de ThuisBieb open is. Ook aanvullingen in het verdere online aanbod van de Bibliotheek en mededelingen omtrent de openstelling van onze vestigingen worden via die kanalen bekend gemaakt.

Bereikbaarheid
Tijdens de periode dat de bibliotheekvestigingen vanwege de coronamaatregelen gesloten zijn is de bibliotheek in de ochtenduren telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 13.00 uur via telefoonnummer: 088-5995600.   << Terug naar nieuwsoverzicht