12 jun 2020

Boels Ladies Tour 2020 krijgt wederom etappe in Sittard-Geleen

De organisatie van de Boels Ladies Tour heeft de eerste drie etappes voor de editie 2020 gepresenteerd. Op zaterdag 5 september strijkt de enige etappekoers uit de Women’s WorldTour in de Benelux wederom neer in Sittard-Geleen.

Op zaterdag 5 september start vanaf de Wielerbaan in Geleen een etappe van 149 kilometer. Er worden acht rondes van 17,5 km gereden met daarin elke ronde vier klimmetjes. Daarbij passeren de renners ook het terrein van Watersley Sports & Talentpark in Sittard.

De overige twee etappes vinden plaats in Gennep (3 september) en Arnhem (6 september).

Onzekere tijd
De Boels Ladies Tour staat gepland van 1 t/m 6 september. Ondanks het feit dat in Nederland evenementen tot 1 september verboden zijn, heeft de organisatie het vertrouwen dat - met de nodige aanpassingen - de tour doorgang kan vinden. Organisator Thijs Rondhuis is verheugd: “Uiteraard zijn wij blij dat we in deze onzekere tijd op de steun van de gemeenten Gennep, Sittard-Geleen en Arnhem kunnen rekenen om de Boels Ladies Tour mogelijk te kunnen maken.”

In verband met het coronavirus is met de deelnemende gemeenten afgesproken dat, mocht in de komende periode blijken dat de Boels Ladies Tour tóch niet mogelijk is, de etappes doorschuiven naar de editie 2021.

Lees meer >>
   << Terug naar nieuwsoverzicht