29 jan 2021

Carnaval op TV “Vastelaovend, mer dan angesj”

Bie Os mijn streekomroep brengt in samenwerking met De Domijnen een uitgebreid carnavalsprogramma dat geheel coronaproof is opgenomen. Het programma “Vastelaovend, mer dan angesj” wordt dagelijks vanaf 1 februari tot en met 13 februari uitgezonden.

Programmapresentator Eric Kempkens ontvangt gasten uit de carnavalswereld van de Westelijke Mijnstreek. Hij praat met hen onder meer over de gebruiken en de historie van carnaval. Vertegenwoordigers van diverse carnavalsverenigingen, historici en natuurlijk ook de prinsen en prinsessen schuiven bij hem aan tafel.
Maar een carnavalsprogramma is natuurlijk niet compleet zonder carnavalsmuziek. Diverse artiesten zorgen, live op het podium of via een videoclip, voor gepaste muziek. Van Don Kiesjot tot Koeraasj en van De Knöppele tot Kartoesj, je hoort ze allemaal.
Kortom: het is genieten van verhalen over lokale carnavalshistorie, aangepaste activiteiten en veel meer. Het is vastelaovend, mer dan angesj!      

Uitzendingen De uitzendingen vinden dagelijks plaats van 1 tot en met 13 februari om 16.30 uur, met herhalingen om 18.30 uur en 23.45 uur. De uitzendingen worden ook getoond op Bie Os-omroep/Terugkijken en op de Facebookpagina van Bie Os.  

Meer info: www.dedomijnen.nl/vastelaovend

Foto: Ermindo Armino

<< Terug naar nieuwsoverzicht