11 nov 2019

Carnavalsverenigingen Sittard-Geleen openen het nieuwe carnavalsseizoen

Op de 11e van de 11e wordt traditioneel het nieuwe carnavalsseizoen ingeluid. Ook in Sittard-Geleen vieren diverse carnavalsverenigingen de opening van de Vastelaovend.

Benieuwd wat er zoal te beleven valt? We hebben de belangrijkste nieuwtjes en activiteiten voor jou uiteengezet. Laat de carnavalsvoorpret maar beginnen!

Sittard

Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd opent het nieuwe carnavalsseizoen op maandag 11 november op het prachtige Kloosterplein in Sittard. Vanaf 18.30 uur is iedereen met een hart voor de eeuwenoude ‘Zittesje vastelaovend’ uitgenodigd om zich te mengen in de feestvreugde. Naast enkele officiële handelingen is er ook ruimte voor muziek van LVK-winnaar De Toddezèk, LVK-winnaar 2018 De Geliënde en LKV-winnaar 2019 Hoondervel. De entree voor het feest is gratis. Verkleed komen mag, maar is niet verplicht.

www.marotte.nl  

Geleen

Afgelopen vrijdagavond heeft in de Hanenhof in Geleen Maud du Chatinier de 39e editie van ’t Gelaens Vasteloavedleedjes Konkoer gewonnen. Het winnende liedje ‘Veer gaon los’ is een jaar lang de officiële ‘Gelaense Sjlager 2020’. Carnavalsvereniging De Flaarisse Gelaen laat weten dat Maud maandagavond 11 november om 20.11 uur het winnende lied ten gehore zal brengen op de Markt in Geleen (voor het gemeentehuis).

Facebookpagina De Flaarise

Born

De Bessemebènjers uit Born hebben de opening van de Vastelaovend reeds gevierd op zaterdag 9 november. Om 20.11 uur hebben prinsen, prinsessen, adjudanten en leden van de raad zich bij het beeld van de Bessemebènjer aan de Kerkstraat in Born verzameld voor een korte ceremonie. Prins Youri I heeft tijdens deze ceremonie een gedicht voorgelezen waarin aan de Bessemebènjer wordt gevraagd te waken over de carnavalsvierders van Born.
 
www.bessemebenjers.nl

Holtum

Op 17 november 2019 opent CV de Katers het nieuwe carnavalsseizoen officieel met de traditionele Limburgse heilige mis. Dit gebeurt dit jaar opnieuw in samenwerking met een aantal andere verenigingen uit Holtum. Zo zullen het Gemengd Zangkoor Holtum, Schutterij Sint Martinus en Muziekgezelschap Juliana voor de muzikale bijdrage zorgen. De oud-prinsen zijn natuurlijk ook present en het kerkgenootschap zorgt ervoor dat de dienst in goede orde zal verlopen. De Limburgse Heilige mis begint om 09:30 in de Sint Martinuskerk in Holtum. Aansluitend wordt op de Holtummermarkt onder muzikale begeleiding van Schutterij Sint Martinus en Muziekgezelschap Juliana de carnavals- en Katervlag gehesen.

Facebookpagina CV De Katers

Einighausen

In Einighausen wordt de 11e van de 11e maandagavond om 19.33 uur gevierd met de installatie van de nieuwe vorst. Hierbij hoort een optreden van De Geliënde. De locatie is Banier (h.h. beeld) in Einighausen. Voor deze activiteit is de toegang gratis.

www.smautbulen.net
--

Uiteraard worden er door de ruim vijftig (!) carnavalsverenigingen die de gemeente Sittard-Geleen telt meer activiteiten georganiseerd in het kader van de 11e van de 11e. Heb jij nog een goede tip als aanvulling op dit artikel? 

Meld het ons via het contactformulier.

<< Terug naar nieuwsoverzicht