26 jan 2022

Culinaire wereldreis

De restaurants zijn weer open. Vier het met een culinaire wereldreis door Sittard-Geleen.

Australisch: Down Under

Zin in een heerlijke maaltijd in een warm, ontspannen avontuurlijk restaurant? Dan moet je bij Down Under aan de Markt in Sittard zijn. Met een "no worries" attitude en overheerlijke gerechten uit de outback, ben je verzekerd van een maaltijd die je niet snel vergeet. Probeer zeker eens de kangoeroe steak en krokodil. 

Restaurant Down Under
Markt 12, Sittard

 

Indonesisch: Toko Bopp

Al jarenlang staat Toko Bopp aan de top wanneer het over de indonesische keuken gaat, en met recht. De kleine toko in het centrum van Geleen staat dagelijks voor je klaar met heerlijke gerechten waarbij de traditionele keuken en hedendaagse trends hand in hand gaan. Altijd lekker is een portie Sambal Goreng Tempeh Kering, Kip Cashew bij de rijsttafel. Of loop tussendoor even binnen voor een broodje bapao. 

Toko Bopp
Annastraat 14, Geleen

 

Italiaans: Ristorante Via Pozzo

In een van de monumentale panden in de historische binnenstad van Sittard vind je Ristorante Via Pozzo, een sfeervol restaurant waar de beste italiaanse gerechten en de mooiste wijnen op het menu staan. Geniet van la dolce vita met de rijke smaken uit de laars van Europa. Bij de Tagliatelle Parmigiano e tartufo en Saltimbocca Romana krijg je spontaan zin in een wandeling over de piazza van mediterraanse steden. 

Ristorante via Pozzo
Putstraat 36, Sittard

 

Portugees: Carrico's 

Je voelt je meteen welkom bij Carrico's, hét restaurant voor authentieke Portugese gerechten! Bij elke hap proef je het effect dat de open houtskoolgrill heeft op de verse producten. De verrassende combinaties en de ontspannen atmosfeer geven je het gevoel van een vakantie op het Iberisch schiereiland. Wat dacht je van een portie heerlijke gamba's of rokerige zeeduivelfilet?

Carrico's 
Putstraat 31, Sittard

 

Mexicaans: Ernesto's Cantina Mexicana

Ernesto’s Cantina Mexicana op de Markt in Sittard is het oudste eetcafé van Sittard. Ben je in de stemming voor een fiesta? Dan moet je in deze cantina met een onvolprezen Dutch-Mex menukaart zijn. Bij Ernesto's draait het niet alleen om lekker eten, hoewel je de legendarische huisgemaakte spare ribs, cocktails, wijnen en Mexicaanse biertjes niet links kan laten liggen. Je ziet er ook regelmatig nieuwe talenten optreden!

Ernesto's Cantina Mexicana
Markt 32, Sittard

<< Terug naar nieuwsoverzicht