5 mei 2022

Dit is het eerste Bevrijdingsfestival in Geleen

De eerste editie van Gelaen viert 5 mei is geslaagd, volgens Ronald Otten, voorzitter van de Oranjevereniging Geleen en leadzanger van Gunslinger.

Ronald Otten loopt continue rond, tussen het publiek, de horeca, de artiesten en de mede-organisatoren. Hij is erg tevreden over de opkomst zegt hij. "Zeker de lokale horeca heeft geluk. De plekken op de terrassen van Feron's Corner, Jolie's en Sjmaak zijn gewild."

 

Op het podium staat Damiën van Elburg, de Johnny Cash van Landgraaf. De country-artiest is een last-minute toevoeging aan de lineup, en zo te zien een populaire toevoeging. Waar het plein achter het oude raadhuis om 12.00 nog verlaten was, is het publiek langzaamaan toegestroomd. 

 

Een goede opkomst voor een bescheiden eerste editie, vindt Otten. "De terrassen lopen langzaamaan vol. Hetzelfde met de statafels voor het podium. Het is gezellig druk nu, maar er is zeker nog ruimte als je later vandaag nog wil komen." 

 

Iedere act brengt een nieuwe sound en meer publiek. Zometeen staat de Eindhovense band Mac Taple op het podium. Later vandaag staat Ronald Otten zelf nog op het podium als leadzanger van Gunslinger. De echte publiekstrekkers zijn Status Quo Forever en Fever of Life. Die laatste sluit de eerste editie van het festival af om middernacht. 

Voor herhaling vatbaar? Zeker, zegt Otten. "Zowel Centrum Geleen als de Oranjevereniging zijn blij met hoe het gaat. Iedereen geniet van het buffet aan muzikale smaken dat we hier hebben. Het is een prachtige dag om de vrijheid te vieren. Dus als het aan mij ligt, zie je de mooie Gelaen viert 5 mei-vlaggen nog vaak wapperen!"

<< Terug naar nieuwsoverzicht