30 jun 2020

Een dagje naar de sauna in Sittard-Geleen? Vanaf morgen mag het weer!

Vanaf 1 juli mogen ook sauna’s weer open. Dat is goed nieuws voor de wellnesscentra in Sittard-Geleen. Maar hoe ziet een dagje sauna er straks uit? Wij zochten het voor je uit.

Vanaf 1 juli mogen sauna’s en wellnesscentra na een sluiting van ruim drie maanden eindelijk weer volledig open. Amrath Hotel & Thermen Born-Sittard en BLUE Wellnessresort in Sittard (let op: open vanaf 6 juli) staan te popelen om gasten te ontvangen. Toch ontkom je ook hier niet aan de nodige aanpassingen in verband met de landelijke coronamaatregelen.

Concreet moet je bij je eerstvolgende saunabezoek rekening houden met de volgende maatregelen:

- Wellnesscentra mogen een beperkt aantal gasten toelaten. Dit aantal is gebaseerd op het totaal aantal vierkante meters in een complex. De anderhalve meter afstand tussen gasten en onder personeel moet altijd gewaarborgd blijven.
- In navolging hierop geldt dat waar nodig voor iedere faciliteit staat aangegeven hoeveel mensen er tegelijkertijd gebruik van mogen maken.
- Reserveren en een gezondheidscheck vooraf zijn verplicht. Bij het maken van je reservering moet je een aankomst- en vertrektijd aangeven. Deze maatregelen zijn ontstaan op basis van advies van het RIVM, maar helpen wellnesscentra ook om de beschikbare capaciteit zo optimaal mogelijk te benutten.
- Opgietingen in sauna’s zijn (nog) niet toegestaan.

Meer informatie 

Maatregelen Amrath Hotel & Thermen Born-Sittard
Maatregelen BLUE Wellnessresort Sittard  


De VNSWB, de branchevereniging voor sauna- en wellnessbedrijven, legt in onderstaande video uit hoe een bezoek aan de sauna er vanaf 1 juli uit ziet:  
      
<< Terug naar nieuwsoverzicht