2 mei 2022

Gelaen viert 5 mei - jij ook?

Eindelijk heeft Geleen een bevrijdingsfestival. Hier zijn 5 redenen om bij het debuut van dit festival te zijn.

Vrijheid waarderen

De laatste maanden is bitter duidelijk geworden hoe fragiel vrede en vrijheid zijn, zelfs in Europa. De vrijheid die we hebben, moet bewaakt en gevierd worden. De Oranjevereniging Geleen is daarom trots op het gloednieuwe bevrijdingsfestival Gelaen viert 5 mei. En het belooft een prachtige dag te worden om de vrijheid te vieren.

Muziek voor iedereen

Britse rock, de sound van Elvis en echt goede artiesten met jarenlange podiumervaring. Het zou geen Bevrijdingsfestival zijn zonder muziek. Tijdens het festival hoor je de muziek van doorgewinterde artiesten uit de regio die al jaren een trouwe fanbase hebben ontwikkeld. 

  • Genwood: 12.30 - 13.30
  • Damien van Elburg: 14.00 - 15.00
  • Mac Taple: 15.30 - 16.10
  • Gunslinger: 16.30 - 17.30
  • Mac Taple: 17.45 - 18.25
  • Status Quo Forever 19.00 - 20.00
  • Fever of Life: 20.30 - 00.00

Indrukwekkende legervoertuigen

Niet alleen op het podium is er veel te zien. Naast en achter de podia komen allerlei legervoertuigen te staan. Altijd indrukwekkend om te zien. Ben je fan van oldtimers of stoere auto's? Dan mag je deze voertuigen zeker niet overslaan. 

Foodtrucks en buitenbar

Dit jaar valt Bevrijdingsdag op een doordeweekse donderdag. Niet het ideale moment om een groot publiek te trekken. Heb je toch al vrij of wil je even iets leuks doen na je werkdag? Dan zijn de buitenbar en de foodtrucks in het centrum een leuke pitstop. Een leuke gelegenheid om samen met vrienden, familie of collega's nog even erop uit te gaan. 

Zin in feest

Heb je een excuus nodig om een feestje te vieren? Na twee jaar van afgelaste festivals, sobere verjaardagen en Kerstmis via Zoom grijpen we graag alle gelegenheden aan om een feestje te vieren. En vrijheid is een prima excuus om goed uit te pakken.

 

Het Bevrijdingsfestival Gelaen viert 5 mei gaat door in het centrum van Geleen op 5 mei vanaf 12.00. Kom jij ook? 

<< Terug naar nieuwsoverzicht