22 jun 2022

IJssalon Clevers: "Mensen uit Sittard-Geleen kiezen avontuurlijke coupes"

IJssalon Clevers, een gevestigde waarde uit Noord-Limburg verovert nu Sittard-Geleen.

Sinds de opening op 3 juni is het superdruk bij de nieuwste ijssalon van Clevers in Einighausen. Manager Quincy Kellerhuis vind het geweldig. "Van tevoren was ik assistent manager bij Clevers in Roermond. Het is prachtig om mijn eigen salon te mogen runnen."

Gasten

Iedere dag om 10.00 gaat de deur open voor de eerste gasten. De zaak druppelt vol met gepensioneerden, parttimers en mensen die een dagje vrij nemen. Woensdagmiddag is de ijssalon een hangplek voor scholieren en studenten, en op vrijdag mag Quincy rekenen op mensen die hun weekend al vroeg beginnen. Kortom, er zitten sinds de opening altijd gasten. 

Genieten

Een heel ander publiek wel dan in Roermond.  Hier ziet Quincy veel mensen uit Sittard-Geleen en omstreken die rustig willen genieten, waar je in Roermond al meer toeristen tegen kwam. Het verschil strekt zich ook uit naar de keuze van het ijs. "Onze gasten in Einighausen gaan voor de meer avontuurlijke coupes. Fantastisch om die diversiteit te zien."

Liqueur

De vrolijk uitziende coupes met likeur en fruit zoals de Riva (vanille- en citroen ijs met Clevers blue likorette), Exotica (4 tropische ijssmaken, vers fruit en Clevers passion likorette) en Pisang (vanille en bananenijs, verse banaan en pisang likorette). "De coupes zien eruit als vakantie in een glas. Als je het terras op loopt met zo'n chique coupe, draait iedereen zich om."

Weer

Ook coupes waar fruit in zit, blijken populair. Vooral verse bananen en aardbeiencoupes doen het goed. Met warm weer wordt dat effect nog duidelijker. "Met zo'n tropische dagen zijn de bananen niet aan te slepen." Is het frisser of regent het? Dan doen juist de dame blanche (vanille- en stracciatella ijs met warme chocoladesaus), hazelnoot krokant (hazelnoot en pralinole ijs met mokkasaus) en de notenbalk (4 soorten notenijs met verse noten) het goed.

Allergie

Ook als je helemaal geen noten mag, ben je veilig. Dat geldt ook voor andere allergieën en intoleranties. "Zeg je tegen ons dat je allergisch bent, dan grijpen we spontaan naar schone lepels en aparte ijsbakken. Zo voorkomen we kruisbestuiving." Daarnaast zijn bijna alle fruitsmaken veganistisch en kun je ook kiezen voor een schep suikervrij ijs. Voor ieder wat wils, dus.

Corona

Als de eerste weken een indicatie mogen zijn, blijft ijssalon Clevers nog lang open, lacht Quincy. Ook als de coronabesmettingen weer oplopen? "Weet je, het is nu zo gezellig druk dat ik me nog niet heb kunnen verdiepen in de coronacijfers. Ik heb wel al een plan klaarliggen. Zouden wij ons terras dicht moeten doen, dan kun je nog steeds coupes en hoorntjes komen afhalen. Maar zo lang het nog kan, is iedereen van harte welkom in de salon en op ons terras! 

IJssalon Clevers Einighausen ligt op Bergerweg 1 in Einighausen. Je kunt er iedere dag terecht tussen 10.00 en 22.00.

 

 

 

<< Terug naar nieuwsoverzicht