19 okt 2021

Jonge filmfans opgelet: wordt regisseur bij De Domijnen

In de herfstvakantie verwelkomt Filmhuis De Domijnen jonge filmfans met het spetterende Filmblik Festival. Bekijk de mooiste films voor jong én oud samen op ‘t grote doek of ga zelf aan de slag met het meest magische medium wat er is: film!

Heb je altijd al zelf een film willen maken? Dat kan in de herfstvakantie bij De Domijnen. Je kan tijdens het festival meedoen aan leuke en leerzame workshops voor verschillende leeftijdscategorieën 

Tijdens de workshop Schimmenspel werken de jongste kinderen (vanaf 3 jaar) aan films waarbij je leert spelen met licht en schaduw. Eerst kijk je naar grappige, lieve, mooie, creatieve en heel af en toe een héél klein beetje spannende films. Na het filmprogramma ga je zelf aan de slag met licht en projectie in de schimmenspel workshop. Bij deze voorstelling wordt het licht niet helemaal gedimd en staat het volume niet te hoog. Duur: 45 minuten


De workshop Verhalenfabriek richt zich op kinderen van 10 tot 12 jaar. Loop door je eigen verhalenfabriek en ontdek wat voor verrassende avonturen jij kan delen. Leer met vijf beeldtrucjes een beeldverhaal vertellen (en verfilmen!). Herschrijf en film een kort verhaal. Verander het plot, het genre en het einde en kijk wat er gebeurd! 

Of is de workshop Stop Motion Animatie (vanaf 8 jaar), of Stop Motion Animatie DeLuxe (vanaf 10 jaar) iets voor jou? Maak alleen of met een team een fantastische film. Je maakt hier het verhaal, je filmt en je maakt zelfs alle acteurs! Laat je zelf bedachte poppetjes tot leven komen! Jouw eigen film krijg je na afloop van de workshop toegezonden per mail. 

Behalve de workshops staan er twee fantastische films op het programma. In de film Berend Botje volg je een stoere kapiteinsdochter met een  levendige fantasie. Als de stad in de ban raakt van een mysterieus Knoetel Ei, dat alleen uitkomt op een verborgen eiland, besluit ze de gewaagde tocht naar het eiland zelf te maken. Want voor Berend is niets onmogelijk!

Kijk ook naar The Kid, de eerste langspeelfilm van Charlie Chaplin. Het gaat over een arme moeder die haar kind in een dure auto achterlaat in de hoop dat rijke mensen voor hem zullen zorgen. Een zwerver (Chaplin) redt het jongetje en voed hem zelf op. 

Dan is er nog de Belgische feelgood komedie Mijn vader is een saucisse. Zoë (12) is beste maatjes met haar vader. Wanneer hij in een bevlieging zijn baan van bankier opgeeft en besluit professioneel acteur te worden, komt het tot een ruzie tussen haar ouders. Zoë heeft als enige vertrouwen in het plan van haar vader en wil hem dan ook helpen zijn doel te bereiken.

Bekijk het volledige programma van het Filmblik Festival.

<< Terug naar nieuwsoverzicht