30 jul 2020

Jonge speurneuzen gezocht in Sittard-Geleen!

Voor kinderen zijn deze zomervakantie bijzonder veel speurtochten uiteengezet in Sittard-Geleen. Leuk en leerzaam! Heb jij een echte speurder in huis?

Overweeg dan één van de volgende activiteiten:

Zomerspeurtochten Kasteelpark Born

Leer alles over de vogels in het Kasteelpark met de nieuwe zomerspeurtochten! Voor kinderen t/m 6 jaar is er een speurtocht met kijk- en telopdrachten. Oudere kinderen (7 – 10+ jaar) verzamelen met de speurtocht letters die samen de naam van een vogel uit het park vormen. De speurtochten zijn voor €0,50 te verkrijgen bij de kassa. Er zijn drie leeftijdscategorieën: t/m 6 jaar, 7-9 jaar en 10+ jaar.

www.kasteelparkborn.nl  

Waterspeurtocht langs de Geleenbeek
CNME De Rollen (Centrum voor Natuur en Milieu Educatie) organiseert in samenwerking met Waterschap Limburg tot aan het einde van de zomervakantie op vijf locaties in Zuid-Limburg gratis waterspeurtochten langs beken. Je kunt met kinderen (4 - 11 jaar) deze route zelfstandig lopen en onderweg speelse natuuropdrachtjes uitvoeren. In Sittard-Geleen kun je van maandag tot en met vrijdag terecht bij restaurant De Vief Heringe (Molenweg 56, Sittard). Daar krijg je een schepemmertje, een schoudertasje met materialen en een routeboekje mee. Bij het vertrekpunt betaal je €10,- borg voor de geleende materialen. De waterspeurtocht langs de Geleenbeek duurt ongeveer 1,5 uur. Na afloop zorg je dat alle spullen droog, schoon en compleet zijn. Indien dit het geval is krijg je de borg weer terug. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Meer informatie

Scherven Safari in het rondom het centrum van Sittard
 
Op een aantal bijzondere plekken in en rondom het centrum van Sittard liggen scherven verborgen. Zijn ze oud? Zeldzaam? Horen ze misschien zelfs in een vitrine in het museum? Tijdens de zomervakantie kan De Domijnen de hulp van jonge speurders goed gebruiken (7 t/m 10 jaar). Heb jij zin om met een schep en een step scherven te zoeken in Sittard? Kom dan tijdens je grote vakantie naar Erfgoedcentrum De Domijnen en ga op ‘Scherven Safari’.

Meer informatie << Terug naar nieuwsoverzicht