20 apr 2018

Kaartverkoop Oktoberfeest 2018 gestart

De kaartverkoop van Oktoberfeest Sittard is gestart. Vanaf nu kunnen ‘vroege vogels’ hun passe-partouts bestellen. Ook het programma is bekend gemaakt.

In één van de meest historische gebouwen aan de markt van Sittard is in het bijzijn van sponsoren, verenigingen en partners van het Oktoberfeest Sittard 2018 het nieuwe programma gepresenteerd.

Van 12 tot en met 17 oktober 2018, organiseert de Gemeente Sittard-Geleen voor de veertiende keer het Oktoberfeest in Sittard. Dit grootste najaarsfeest van het Zuiden wordt weer een waanzinnige editie met veel nieuwe ontwikkelingen. Hieronder een overzicht van nieuwtjes:

·         In 2018 zullen meer dan honderd live-acts optreden. Grote namen voor deze editie zijn Voxxclub, Falco-The Show, Bläck Föös, Spider Murphy Gang, Powerkryner, Brings, Vlado Kumpan, een nieuwe show van Guildo Horn & Orthopädischen Strümpfe, Zillertaler Haderlumpen en nog veel meer.

 

·         Op zaterdagmiddag wordt een nieuw programmaonderdeel gepresenteerd. Deze middag staat geheel in het teken van het ‘Oktoberfestival van de blaasmuziek’. Deze middag is gratis toegankelijk en wordt gepresenteerd door Vlado Kumpan.

 

·         Het Oktoberfeest Sittard zal in het kader van een historische band met München komen te staan. In de periode 1777 tot en met 1794 werd Sittard geregeerd door de Keurvorst van Beieren. Anno 2018 is een nieuwe verbinding met München ontstaan op economische vlak door de productie van BMW-auto’s in Sittard-Geleen. Tijdens de opening, de parades en het schutterijtreffen worden deze banden en de raakvlakken tussen München en Sittard zichtbaar gemaakt.

 

·         De veertiende editie zal nog meer verbindingen met grote bedrijven uit de gemeente: VDL, Chemelot en Brightlands. Zij zullen ieder op hun eigen manier zichtbaar worden op het evenemententerrein.

 

·         Ook gaat De Domijnen samenwerken met het Oktoberfeest Sittard. De week voorafgaand aan het Oktoberfeest zal op donderdag 4 oktober in de Grote zaal van De Domijnen een audiovisueel klankspel plaatsvinden van Alpin Drums - Der Berg groovt.  De Alpin Drums presenteren een programma dat de hele reikwijdte van de percussie-kunst omvat.

 

·         Ook dit jaar zullen weer vernieuwende attracties naar Sittard-Geleen komen. Zo komt op de Schootsvelden de hoogste mobiele zweefmolen ‘Around the World’ te staan. Deze nieuwe attractie heeft een hoogte van 80 meter.

 

·         Het Oostenrijkse dorp wordt deze editie een stukje groter en wordt uitgebreid met een originele Almhütte. Deze sfeervolle Almhütte zal het terrein verder aankleden en sfeervoller maken.

 

·         Een veelgehoorde opmerking van bezoekers ging over de verschillende consumptiemunten die geldig waren in de verschillende paviljoens. Dat is vanaf nu verleden tijd. Alle consumptiemunten zijn vanaf nu in alle paviljoens inwisselbaar en geldig.

 

·         Het Oktoberfeest Sittard krijgt een eigen kledinglijn in samenwerking met Lederhosenland.

 

·         Na het succes van vorig jaar zal ook op 16 oktober een liefdadigheidsavond door het Oktoberfeest Sittard en de Kiwanis Land van Gulick worden georganiseerd.

 

·         De L1 Stube gaat verder onder de naam Connect Stube.


Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.oktoberfeestsittard.nl  

<< Terug naar nieuwsoverzicht