18 jun 2021

Kasteelpark Born krijgt nieuwe ingang

De ingang van Kasteelpark Born verhuist eind dit jaar naar de de binnenplaats van de monumentale kasteelhoeve.

Wethouder Pieter Meekels (economie): "Door de ingang te verplaatsen komen er meer mensen in het centrum van Born waar ook de ondernemers van kunnen profiteren. En de woonwijk waar nu nog de ingang is, wordt ontlast.”  

Het kassagebouw wordt verplaatst naar de achterkant van de Kasteelhoeve, naast de historische kasteelruïne. De looproute naar het winkelcentrum wordt verfraaid met uitkijkpunten, er komt een extra fietsenstalling bij de nieuwe ingang en in het centrum worden extra parkeerplekken gecreëerd voor piekmomenten.

Belevenis

Theo Meeks, beheerder van het Kasteelpark in Born is blij dat na zo lange tijd eindelijk besloten is dat de entree gaat verhuizen. "Voor de bezoekers is de ingang via de binnenplaats van de Kasteelhoeve een extra belevenis. De historische entourage is een geweldige start voor een heerlijk dagje Kasteelpark. Voordat alles gerealiseerd is, zal er nog veel voorbereidend werk moeten worden gedaan." Naar verwachting is de nieuwe ingang open vanaf 2022.

Ook Jack Vroomen van de ondernemersvereniging Born is betrokken bij de verplaatsing: "Ondernemersvereniging Bijzonder Born heeft samen met het Kasteelpark Born een aantal activiteiten voorbereid, die wij gezamenlijk organiseren om de verbinding tussen het Kasteelpark en het winkelcentrum te vergroten. Wij hopen dat hierdoor meer bezoekers richting centrum trekken”. 

De plannen worden nu uitgewerkt en na de zomer worden ondernemers en inwoners van Born aan de hand daarvan bijgesproken. Het streven is om voor het einde van het jaar te starten met het verplaatsen van de ingang.

<< Terug naar nieuwsoverzicht