23 apr 2021

Koningsdag 2021 in Sittard-Geleen!

Op dinsdag 27 april vieren wij weer Koningsdag! Wat is er zoal te zien en beleven in Sittard-Geleen? Ook dit jaar vieren wij het weer in aangepaste vorm, maar gelukkig staan er toch een aantal coronaproof activiteiten op het programma.

Centrum Geleen

Oranje jacht naar de kroon (interactieve QR-speurtocht)

Speciaal voor alle kinderen wordt er op Koningsdag van 12.00 tot 17.00 uur een ‘Oranje jacht naar de Kroon’ georganiseerd: een interactieve QR-speurtocht waar je onderweg allerlei leuke opdrachten moet doen.  Deelnemen aan de speurtocht is volledig GRATIS.
Start- en eindpunt is Cafe De Kroon Geleen (Raadhuisstraat 31). Haal hier je speurtochtkaart en loopt de tocht op je eigen tempo. NB: je hebt een opgeladen mobiele telefoon nodig!

Versierde Fietsen

Kinderen (van 4 tot en met 12 jaar) die hun fiets hebben versierd kunnen van 13.30 tot 16.30 uur, onder deskundige begeleiding van Stichting Wielerbaan Geleen, een uitdagend parcours afleggen. Zij leren je diverse fietsvaardigheden (slalommen, over een plank fietsen en nog veel meer). Daarna rijden de kinderen met hun versierde fiets een kleine ronde door het centrum.
Aanmelden voor een tijdsblok kan via de website van Oranjevereniging Geleen.

Knutsel of kleur iets leuks voor de koning

Knutsel of kleur iets leuks voor de Koning van lego, papier of iets anders. Lever jouw creatie tussen 17 en 26 april in bij Bakker Bart (Markt 104) of Rousseau Chocolade (Passage 2). Alle knutselwerken worden in de etalage van het Centrummanagement Geleen (pand op hoek van Raadhuisstraat/Salmstraat) tentoongesteld. Ook hier zijn weer leuke prijzen mee te verdienen. Meer informatie hierover volgt nog.

Versier je raam of woning

Wie versierd zijn/haar raam of woning het mooist voor Koningsdag? Leef je uit met vlaggen, ballonnen, slingers, posters … noem maar op. Maak een foto van het resultaat en stuur deze naar info@oranjevereniging-geleen.nl met vermelding van je naam en adres. Een deskundige jury komt je raam/woning beoordelen. Alle winnaars ontvangen persoonlijk bericht.

Meer weten over alle festiviteiten in centrum Geleen? Bezoek dan de website van Oranjevereniging Geleen of volg de Facebook-pagina.

 

Sittard

Coronaproof Stadswandeling door Sittard

Oranjecomité Sittard organiseert op Koningsdag 27 april een feestelijke “corona-proof” Stadswandeling voor jong en oud door het historische centrum van Sittard en langs de Kollenberg. Tijdens deze wandeling geniet je van een Bourgondisch hapje en drankje verzorgd door lokale horecaondernemers en een Oranje-wandelbingo. De routekaart voorzien van legio (historische) weetjes zorgt ervoor dat je nooit meer op dezelfde manier naar Sittard en haar prachtige omgeving kijkt. 

De wandeling kost € 7,50 per persoon en kinderen tot 14 jaar kunnen gratis deelnemen. Inbegrepen zijn koffie of thee en wat lekkers bij de start en drie hapjes van lokale horecaondernemers. De route kan worden gelopen met een extra lus en duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. De start vindt plaats bij het Mariapark, Oude Markt in Sittard. Inschrijven is mogelijk in tweetallen of per gezin. Iedere 5 minuten is een startmogelijkheid tussen 12:00 uur en 16:00 uur. Gelet op de landelijke maatregelen is het aantal deelnemers gemaximeerd en zijn de plekken beperkt.  

Klik hier om in te schrijven voor de stadswandeling van Oranjecomité Sittard. Meer weten? Bezoek dan de website www.koningsdagsittard.nl.

 

Parkfestival Sittard

Online Loterij

Ieder jaar heeft Parkfestival Sittard haar prijzenkast goed gevuld. Onder andere Fortuna Sittard, Attractiepark Toverland, Rob van den Berg Wonen en Hotel de Limbourg leveren dit jaar vele mooie Superhoofdprijzen aan. Leerlingen van de betrokken basisscholen om het park gaan doorgaans vlijtig langs de deuren voor de verkoop van de loten. Dit jaar zal de verkoop op een andere manier verlopen. Je koopt je loten digitaal. Zo maak je automatisch een persoonlijke én uniek lotnummer aan. De notaris verricht op Koningsdag officieel de trekking. Hiermee steun je het Parkfestival ook voor de komende edities.
Klik hier om mee te doen aan de loterij.

Koningsdag Kickoff

Gezellig samenzijn in het stadspark in Sittard. Genieten van het zonnetje, muziek en een heerlijk drankje. Dat is Parkfestival Sittard al vele jaren op rij! Maar helaas dit jaar niet.Toch is de organisatie er in geslaagd om dit jaar de meidengroep Younique, bekend van hun deelname aan The Voice of Holland te strikken voor een ‘digitaal’ optreden. Zij trappen de dag af met een exclusief optreden tijdens de Facebook-livestream. Heb je loten gekocht? Kijk dan zeker, want de prijswinnaars van de Superhoofdprijzen worden dan onthuld!
Ga hier naar de Facebook-livestream voor de Koningsdag Kickoff.

Familiespeurtocht

Samen met het Parkfestival Sittard ben je dit jaar op Koningsdag actief bezig met de Familiespeurtocht. De speurtocht is ongeveer 7 kilometer en start – geheel coronaproof – al vanuit je eigen huis. Je ontvangt na inschrijving onderweg een Oranjetas vol met leuke attributen en versnaperingen voor tijdens de tocht. Dit ‘collectors item’ is in beperkte oplage beschikbaar. Deelnamekosten zijn € 9,95 per gezin.
Meedoen aan de familiespeurtocht? Klik hier. 

Meer weten over het programma? Bezoek de website van Parkfestival Sittard.

Kasteel Limbricht

Koningsdag Bingo

Koningsdag sluiten we samen online af met een gezellig potje bingo. Mooie prijzen, ''sjaele zeiver'' en optredens van Spik & Span, Marleen Rutten en Henk & Ton. De avond begint om 19.30 uur tot 23.30 uur en kun je online bijwonen.
Een bingokaart kost €10. Klik hier om kaarten te reserveren.  
Meer weten over het event? Volg Kasteel Limbricht dan via Facebook.

Je eigen tuin

Bekijk vanuit je tuin de supermaan die vandaag aan de hemel staat! De laatste keer dat dit op een koninklijke feestdag gebeurde was in 1909. De superkoningsmaan zal vanaf 21:40 uur te zien zijn. De eerstvolgende superkoningsmaan is pas in 2127! Des te meer reden om dit bijzondere fenomeen vanuit je tuin te bekijken.
Lees het hele artikel bij De Limburger.

Heb je meer tips? Laat het ons weten! Neem contact op via het contactformulier
<< Terug naar nieuwsoverzicht