26 apr 2022

Koningsdag 2022: 5 redenen om mee te doen

Morgen vieren we eindelijk Koningsdag. Zo haal je alles uit dit bijzondere feest!

Koningsnacht

Koningsnacht is tegenwoordig bijna even populair als Koningsdag. Niet vreemd, want in zowel Sittard als Geleen staan er fantastische optredens gepland. Op de Schootsvelden hoor je techno en house artiesten zoals Guz, Kapibara, en Siege. Op het podium op de Markt in Geleen staan onder andere Gil-T, DJ Moschino en ZEFF.

Optredens 

Ook op Koningsdag zelf hoor en zie je overal optredens. In Sittard treden de beste Limburgse artiesten op met de Limburgse Middig. Beppie Kraft, Big Benny, Marleen Rutten en Spik & Span delen het podium op de Schootsvelden. Intussen staan op de markt in Geleen enkele feestnummers met een heel andere sound, zoals DJ Gaiteros, AR-Jane en Disco Tropicana. 

Originele koopjes

Denk je aan Koningsdag, dan denk je aan de vrijmarkt. Aan deze koningsdagtraditie doet Sittard-Geleen graag mee! Loop over de kindervrijmarkt in het Stadspark, ontdek originele kunstwerken op de creatieve markt op de Oude Markt in Sittard, of ga naar de braderie in Geleen. Als je goed zoekt, vind je echte pareltjes! 

Activiteiten

Hou je van spanning? Dan moet je in Geleen zijn. Op Koningsdag zie je uitdagende Urban Sports demo's. Skaten, BMX, Free Running en klimmen, je ziet het allemaal. En nog leuker: op sommige plekken mag je het zelf doen!

Gezellig

Koningsgezind of niet, met Koningsdag hangt er altijd een fantastische sfeer in de stad. Met een prachtige lentedag mag je volle terrassen en drukke straten verwachten. Typisch Limburgse gezelligheid met sterke oranje accenten dus.

<< Terug naar nieuwsoverzicht