20 okt 2021

Kraak de code tijdens Boe in de Zoo en ontdek de kleinste diertjes van Kasteelpark Born

Jonge heksen, tovenaars en (te) gekke wetenschappers, zien we jullie bij Kasteelpark Born? Doe mee aan de speurtocht Boe in de Zoo, of ontdek welke kleine beestjes er allemaal in het water wonen bij de Wasjbear.

Kun jij alle zwarte katten vinden in het park met de magische plattegrond? Tijdens Boo in de Zoo speur jij het hele park af naar 11 spookachtige taferelen. Ga samen met je (groot)ouders of verzorgers op zoek naar het huisje van de heks, ontdek waarom de piraat zo bang is en ga op de foto met de wolf die in oma’s bed ligt. Vind in ieder tafereel een zwarte kat die een letter bewaakt. Ontrafel jij de geheime code van de mysterieuze zwarte katten? 

Ben je geen speurneus, maar wel een wetenschapper? Dan is een onderzoek bij de Wasjbear iets voor jou! Onderzoek het water uit de gracht van Kasteelpark Born en ontdek de kleinste planten en diertjes in het park onder de microscopen. Je zoekt op een kaart over welke diertjes het precies gaat en leert alles over hun biotoop, hun plek in de voedselketen en nog veel meer. 


Jij komt toch ook naar het kasteelpark? Doe mee aan Boe in de Zoo tot 7 november. De Wasjbear is iedere woensdag, zaterdag en zondag open tussen 13.00 - 17.00. 

Heb je genoten van het uitje? Vergeet dan niet te stemmen op Kasteelpark Born als ANWB's leukste uitje van Limburg!

<< Terug naar nieuwsoverzicht