28 apr 2020

LEO Club Sittard-Geleen steunt met actie Kasteelpark Born én Sittardse horeca

De LEO Club Sittard-Geleen organiseert ieder jaar een rally voor het goede doel. Dit jaar zamelt de club met de verkoop van een route geld in voor het noodlijdende Kasteelpark Born. Drie Sittardse horecazaken verzorgen tegen betaling de lunch.

Goed doel 2020: Kasteelpark Born 
De LEO Club is een serviceclub voor mensen van 18 tot 35 jaar die regelmatig bij elkaar komt om activiteiten te organiseren waarmee goede doelen worden gesteund. Veel geld werd in de afgelopen jaren gedoneerd aan initiatieven zoals Stichting Wensambulance of het Jeugdcultuurfonds. In 2021 is de club wederom van plan om een rally te organiseren. Dit jaar zamelt de LEO Club Sittard-Geleen met de verkoop van een route geld in voor Kasteelpark Born. Het park maakte enkele weken geleden bekend in financieel zwaar weer te verkeren door de gevolgen van de coronacrisis.

Normaal gesproken probeert de club zoveel mogelijk sponsorgeld los te krijgen bij ondernemers uit Sittard-Geleen. Dat vond Jonathan Felix, president van de LEO club, dit jaar niet gepast. Tal van ondernemers hebben het door de gevolgen van de coronamaatregelen immers zwaar. Dat geldt zeker voor kleine ondernemers in de horeca. Daarom is besloten dat ook zij baat moesten hebben bij de actie. 

De actie 
Voor minimaal €10,- kunnen geïnteresseerden een route kopen en ‘goed doen’. Omdat de opbrengsten van de routeverkoop volledig naar het Kasteelpark Born gaan, kunnen mensen ook zeker méér betalen voor een route. Voor €20,- kan iemand ‘beter doen’ en voor €30,- zelfs ‘de wereld verbeteren’. Anders dan normaal betalen mensen alleen voor de route; de LEO Club voorziet dit jaar niet in een groter evenement met muziek en een borrel achteraf.

Picknickmanden 
De betrokkenheid van de horecaondernemers is als volgt: zij verzorgen de lunch voor onderweg. Schtad Zitterd, de Vief Heringe en Soupadoupa slaan de handen ineen en maken picknickpakketten voor twee personen. Voor €35,- kunnen klanten ‘Simpelweg genieten’ en voor €70,- kan men ‘Sterwaardig picknicken’. De opbrengst van de pakketten gaat volledig naar de deelnemende horecazaken.    

Felix: “Nu veel op dit moment niet kan, willen we graag perspectief bieden en nadenken over wat er wel kan. Met onze route en picknick kun je samen met je partner genieten van alle uitzichten die je tegenkomt, zonder daarbij in een menigte terecht te komen. Tegelijkertijd steun je het Kasteelpark Born én de Sittardse horeca!” 

Route en picknick bestellen 
Vanaf 1 mei is het mogelijk om een bestelling (route + picknick) te plaatsen door te mailen naar leoclubsittardgeleen@gmail.com of een appje te sturen naar 06-40244730 (Jonathan Felix, voorzitter LEO Club). Vanaf 8 mei kunnen de bestellingen worden opgehaald (de route vind je terug in het picknickpakket). Betalen kan ter plaatse. 

www.leorally.nl
<< Terug naar nieuwsoverzicht