20 okt 2020

Leuke activiteiten voor kinderen in de herfstvakantie

De herfstvakantie is door het coronavirus dit jaar anders dan normaal. Toch een dagje weg? Wij hebben een aantal activiteiten in Sittard-Geleen – speciaal gericht op kinderen – voor jou op een rij gezet.

Voor alle activiteiten geldt: houd je aan de coronamaatregelen, ook tijdens je vakantie.

- Beperk het aantal uitstapjes.
- Bereid je goed voor als je op pad gaat. 
- Vermijd drukke plekken en momenten. 
- Draag een mondkapje in het openbaar vervoer en in publieke binnenruimtes (kinderen onder de 13 jaar uitgezonderd). 
- Een groep mag bestaan uit maximaal 4 personen of 1 huishouden. 


Meer informatie over de Nederlandse maatregelen


Innovatiespeurtocht in centra Sittard en Geleen

In de centra van Sittard en Geleen kunnen kinderen, ter ere van de 80e verjaardag van Brightlands Chemelot Campus, tot en met 29 oktober meedoen aan de Innovatie Speurtocht! Weet jij in de deelnemende winkels het juiste antwoord te geven op de innovatievragen? Dan krijg je een sticker. Heb je vijf stickers verzameld en lever je je spaarkaart uiterlijk 29 oktober in, dan krijg je een ijsje. Daarnaast maak je nog kans op een extra prijs: een rondleiding over de campus, inclusief lunch met de campusdirecteur, voor je hele gezin. Ga voor meer informatie en een overzicht van de deelnemende winkels naar: 

Meer informatie innovatiespeurtocht in Geleen
Meer informatie innovatiespeurtocht in Sittard 

Stadsspeurtocht Sittard

Centrummanagement Sittard heeft speciaal voor kinderen een gratis stadsspeurtocht uitgezet. Tijdens de stadsspeurtocht ga je op ontdekkingstocht in de historische binnenstad van Sittard. Leerzaam en leuk! Na afloop van de speurtocht ligt er een heerlijke Sittardse lekkernij voor je klaar. De speurtocht is te verkrijgen bij: Jamin Sittard, Boekhandel Krings, Rammelaer, De Limbourg Sittard, Luxe brood- en banketbakkerij van den Bongard en de VVV Zuid-Limburg, Limburg winkel Sittard.

Expositie Meer dan 1000 nachten

In bibliotheek Ligne in Sittard is nog tot en met 2 november de expositie ‘Meer dan 1000 nachten – Oosterse sprookjes in prentenboeken’ te bezichtigen. In een oosterse tent komt de magie en betovering van duizend en één nacht tot leven. Rodaan Al Galidi vertelt in een filmpje over de sprookjes uit zijn kindertijd in Irak. Verder brengt een interactieve zeekast de verhalen tot leven en kun je met een zaklamp tekenen op een fosfordoek. De expositie is gratis toegankelijk tijdens openingsuren in Bibliotheek Ligne (Sittard). Let op: in de bibliotheek is een mondkapje verplicht voor bezoekers van 13 jaar en ouder.   

Meer informatie over de expositie

Ridders en Jonkvrouwen themaweken in Kasteelpark Born
 
Kasteelpark Born staat nog tot eind oktober in het teken van Ridders en Jonkvrouwen. Neem bij de kassa een (gratis) speurtocht mee en struin het hele park door (wel de eenrichtingsroute volgen!). Onderweg kom je van alles te weten over de spelletjes van toen, kruistochten en de kasteelruïne. Ook mag je je eigen wapenschild ontwerpen. Kortom: een leuk en leerzaam dagje uit. Let op: voor een bezoek aan het park moet je vooraf online toegangskaarten kopen. Ook jaarkaarthouders moeten voorafgaand aan een bezoek (gratis) ticket(s) reserveren.

Direct online tickets reserveren


Maak een herfstwandeling door het bos

Het is volop herfst! Met droog weer is het bos een uitstekende plaats om de herfst in volle glorie te bewonderen. Gelukkig zijn er in Sittard-Geleen genoeg bossen te vinden. Wat dacht je van een stevige herfstwandeling in bijvoorbeeld het Danikerbos, het Absbroekbos of het Limbrichterbos?

Kijk voor een overzicht van alle 'groene parels' op onze website!  << Terug naar nieuwsoverzicht