2 mei 2022

Meivakantie in Kasteelpark Born

Een tripje naar Kasteelpark Born is altijd een goed idee. Hier zijn 5 redenen om deze meivakantie op bezoek te komen.

Pannenkoeken op woensdag 4 mei

Begint je maag spontaan te rammelen als je aan pannenkoeken denkt? Dan sta jij woensdag natuurlijk in de rij bij Kasteelpark Born. Vanaf 13.00 bakken medewerkers van het park heerlijke pannenkoeken voor jou. Hoeveel pannenkoeken eet jij van de giga-stapel af? Doe zelf de lekkerste toppings erop en smullen maar!

Woensdag 4 mei om 13.00

 

Oh, wat ben je mooi.

Wat maakt mensen mooi? En wat maakt dieren mooi? De antwoorden op die vragen vind je tijdens de mega-speurtocht met als thema "Oh, wat ben je mooi!" Aan de kassa bij het kasteelpark neem je een speciale kaart mee. Volg de kaart en beantwoord alle vragen. De speurtocht duurt nog tot en met 8 mei. Je hebt dus nog één week de tijd om alles te weten te komen over wat dieren nou echt mooi vinden

 

Schapen scheren

De winterjas mag uit. Ook bij de schapen. Aanstaande zondag komen de schaapsscheerders naar Kasteelpark Born om de dikke wollen vacht van de Mergelland- en Ouessantschapen af te scheren. Als het schaap geschoren of kortgeknipt is, zie je ook wat er daarna met de wol gebeurt. Er zijn demonstraties wol verven en spinnen. En natuurlijk mag je ook voelen wat het verschil is tussen de vacht van verschillende schapenrassen,  alpaca’s, lama’s en kamelen. Knutsel je graag? Ga dan zeker langs bij de knutseltafel om een stevige herdersstaf te maken. 

Zondag 8 mei om 13.00

 

Jonge dieren

In een dierenpark worden natuurlijk vaak jonge dieren geboren. In februari kwam het kleine kameeltje Soraya ter wereld. Sindsdien dartelt het jonge kameeltje met haar vader, moeder en grote zus door de wei. Verder mocht het Kasteelpark Born dit jaar al vier nieuwe schaapjes verwelkomen. Als eerste kwam het Ouessantschaapje Belle ter wereld. Kort daarna kwamen ook moeflonlammetje Puck en de Mergellandtweeling Fien en Mia. Zo schattig, dat moet je komen zien!

 

Zilveren uitje

Kasteelpark Born is al drie keer op rij uitgeroepen tot Zilveren Uitje van Limburg. In het gezellige parkje kun je allerlei schattige dieren ontmoeten, leren over de natuur en de dieren en lekker spelen in de speeltuin. Test zelf het water in het proeflokaal de Wasjbear en ontdek de kleinste diertjes van het park in de grachten. Veel blije bezoekers zijn je al voorgegaan. Kom jij ook? 

 

<< Terug naar nieuwsoverzicht