5 aug 2021

Mindful wandelen langs bedevaartsroute

Ben je op zoek naar innerlijke rust? Dan hoef je niet ver te gaan. Een deel van de route naar bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in Zuid-Limburg. Ontdek het stukje Jacobsroute dat door Sittard-Geleen loopt.

De wandeling maakt onderdeel uit van de Jacobsroute die door heel Zuid-Limburg loopt. Deze is onderverdeeld in 11 caminis, oftewel korte bedevaarts- of bezinningsroutes die je in 1 dag kan lopen.

Ben je spiritueel ingesteld, en lijkt deze mini-bedevaartstocht je wel iets? Bezoek dan ook een paar van de highlights langs deze route, waaronder de Pater Karelkapel, de Gemmakapel en de Sint Janskluis.

Ook als je geen behoefte hebt aan een bedevaartstocht, kan de wandeling goed voor je zijn. Mindfulness wordt vaak gezien als een methode om je gedachten te ordenen, en meer bewust te worden van de wereld om je heen. Daarnaast is het gewoon een prachtige route.

Je loopt door een paar wijken, maar het grootste deel van de wandeling leidt door de groene parken en velden van Sittard-Geleen.

Om optimaal te genieten van de wandeling zijn er allerlei opdrachten, steeds met een ander zintuig als thema. Neem een slok water, en volg zo ver als je kan de we die het water aflegt. Of geniet van de geur van bomen en bloemen.
Wandelen met aandacht voor de omgeving om je heen zorgt voor innerlijke rust en waardering voor de wereld om je heen. 

Heb jij ook behoefte aan een mooie omgeving en rust? Kom dan naar Sittard-Geleen voor een fantastische wandelervaring.
De wandeling is 10,3 km in totaal, en vertrekt vanaf sportcomplex Laco in Geleen.
Wil je zelf deze route lopen, klik dan hier.

<< Terug naar nieuwsoverzicht