3 nov 2020

RivierPark Maasvallei in de race voor ‘de beste wandelroute van de Benelux'

De lange afstandswandeling door RivierPark Maasvallei staat op de longlist voor de uitverkiezing van de ‘beste wandelroute van de Benelux' van 2021. Er zijn nog 16 andere routes in de race voor de eretitel.

Op zaterdag 13 februari 2021, tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Gent, maakt de Belgisch-Nederlandse jury de winnaar bekend. Het doel van de uitverkiezing is om overheden en andere instanties te stimuleren om kwalitatief goede routes uit te zetten. De 17 routes op de longlist zijn nieuw of recentelijk ingrijpend vernieuwd in de periode september 2019 – oktober 2020.

De lange afstandswandeling door RivierPark Maasvallei is speciaal ontwikkeld voor liefhebbers van meerdaagse wandeltochten. Deze grensoverschrijdende tocht van 137 km verbindt de 11 gemeenten in het RivierPark Maasvallei en brengt je langs de mooiste landschappen en gezellige dorpjes. Sittard vormt één van de startplaatsen. Daarnaast passeer je Grevenbicht en Obbicht, twee Maasdorpjes in Sittard-Geleen.

Meer weten over de lange afstandswandeling? Ga dan naar de website van RivierPark Maasvallei<< Terug naar nieuwsoverzicht