9 feb 2022

Rondleidingen kasteel Limbricht weer van start

Vroeger liepen heksen en ridders door Kasteel Limbricht, aanstaande zondag verken jij het kasteel. Luister naar de mooiste verhalen over het kasteel tijdens de rondleiding.

De succesvolle rondleidingen door Kasteel Limbricht zijn terug. Aanstaande zondag is de eerstvolgende. Tijdens de rondleiding vertelt de gids welke spannende gebeurtenissen zich binnen de muren van de burcht hebben afgespeeld. 

Loop door het ondergrondse keldergewelf van de hoofdburcht dat stamt uit de 11e Eeuw. Leer over de verbouwing van de ronde donjon. Luister naar het verhaal over de Tachtigjarige Oorlog, en zoek de sporen van de verwoesting van het kasteel en de Franse invasie in de 18e Eeuw. Natuurlijk hoor je ook alles over de dappere ridders die het kasteel verdedigd hebben en over de heksenprocessen die zich in de rechtbank van de burcht hebben afgespeeld. 

Deze culturele rondleiding is een leuk uitje voor mensen van alle leeftijden. Kleine riddertjes dromen weg bij de avontuurlijke geschiedenis. Prinsen en prinsessen voelen zich helemaal thuis in de luxe omgeving. En natuurlijk mogen liefhebbers van lokale geschiedenis dit kasteel niet links laten liggen. 

De rondleidingen gaan telkens door vanaf 11.00 en duurt zo'n anderhalf uur. Vanaf 10.00 ben je welkom op het kasteel. Je krijgt bij de rondleiding ook een glaasje frisdrank, een kop koffie of een kop thee. 

Wil je ook Kasteel Limbricht verkennen? Schrijf je dan in voor de rondleidingen op een van de volgende data: 

  • Zondag 13 februari
  • Zondag 27 februari
  • Zondag 13 maart
  • Zondag 27 maart

Wil je meer halen uit je bezoekje aan Landgoed Kasteel Limbricht? Aanstaande zondag wordt het stralend weer, dus perfect voor een wandeling in het Limbrichterbos, of probeer een van deze leuke activiteiten

<< Terug naar nieuwsoverzicht