17 jan 2022

Self care tips voor Blue Monday

Vandaag is het Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Met deze tips maak je er toch een topdag van.

Wandel en fiets jezelf gelukkig

Bewegen in de vrije open lucht maakt je gelukkiger, ook als zonder stralende zon. En om het voor jou gemakkelijker te maken, ligt Sittard-Geleen vol groene parels. Wat dacht je van een lange wandeling langs de Geleenbeek, een fietstocht door de kleinere dorpjes of een bezoek aan de prachtige bossen in de stad. 

Trakteer jezelf

Of het nu gaat om snoepgoed, een maaltijd afhalen in plaats van koken, of die ene film waar je zo vrolijk van wordt (tip: Flodder, met een rol voor de wijk Kollenberg als Zonnedael). Maak van een baaldag een topdag door jezelf in de watten te leggen.

Sporten 

Sinds zaterdag zijn ook de sportscholen weer open. Gelukkig maar, want van sporten krijg je meer energie en een beter humeur. Dus ren, til en train de duistere gedachten weg. Behalve positieve gevoelens hou je er ook een gezonder lichaam aan over. Wil je iets origineels doen? Ga eens een keer klimmen, lasergamen of BMX'en. 

Contact

Neem contact op met iemand die belangrijk voor je is. App je vriendengroep, bel met je familie of maak een zoom-afspraak met iemand die je al lang niet meer hebt gezien. Ook leuk: schrijf eens een kaartje. Daar kun jij je creativiteit in kwijt, en ontvanger is zeker blij met zo'n leuke verrassing.

Wees lief voor jezelf

Een van de belangrijkste redenen dat Blue Monday als negatief gezien wordt, is omdat de meeste goede voornemens rond deze tijd niet meer nageleefd worden. Veel mensen spreken zichzelf streng toe en zijn teleurgesteld in hun doorzettingsvermogen. Nergens voor nodig! Iedereen heeft wel eens een slechte dag, en dat mag gewoon. Morgen is een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Dus pak vandaag die vette hap, blijf lekker op de bank hangen, of geef toe aan dat wat je zo mist. Morgen ga je zonder schaamte weer door met wat jij belangrijk vindt. 

 

 

<< Terug naar nieuwsoverzicht