3 apr 2020

Sittard-Geleen gaat massaal ‘op berenjacht’

Van alle burgerinitiatieven die (tot nu toe) tijdens de coronacrisis zijn ontstaan, behoort ‘wij gaan op berenjacht’ zonder twijfel tot de meest populaire onder gezinnen met kleine kinderen.

Naar het gelijknamige prentenboek ‘wij gaan op berenjacht’, zetten huishoudens, scholen en winkels in Sittard-Geleen massaal één of meerdere knuffelberen voor het (voor)raam.

Het initiatief, dat bedacht is om kinderen af te leiden tijdens de coronacrisis, blijkt wereldwijd een groot succes. Inmiddels telt ook Sittard-Geleen heel wat berenhuizen en berenjagers! 

Meer informatie is terug te vinden op de Facebookpagina Berenjacht Sittard/Geleen. Wil jij ook een knuffelbeer voor het raam zetten? Meld deze dan aan! De locatie van de beer verschijnt dan op Google Maps, waardoor de berenjagers weten in welke buurt ze moeten zoeken.

Samen met de kinderen op berenjacht? Volg ook dan de landelijke coronamaatregelen op.  

De regel ‘houd anderhalve meter afstand’ is binnen een gezin natuurlijk niet te doen, zeker met kleine kinderen. Voor gezinnen geldt dan ook een uitzondering. Zorg er wel voor dat als je met het gezin naar buiten gaat, de gezinsleden anderhalve meter afstand houden tot personen van buíten het gezin. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen buiten spelen met elkaar, maar vermijd groepen. Ouders die toezicht houden, moeten anderhalve meter afstand tot elkaar bewaren.     << Terug naar nieuwsoverzicht