8 mei 2019

Sittard-Geleen krijgt DoubleTree by Hilton hotel

Sittard-Geleen krijgt, als eerste gemeente buiten de Randstad, een Hilton-hotel. DoubleTree by Hilton Sittard opent volgend jaar haar deuren in het voormalig schoolgebouw van het Bisschoppelijk College aan de Parklaan.

Hilton heeft een franchise overeenkomst getekend met het Limburgse Black Label Hotels van de Sittardse ondernemer Martin Hendricks. De opening van het hotel is gepland eind 2020.  

Het voormalig schoolgebouw van het Bisschoppelijk College – ook wel bekend als ‘het Kleesj’ - stamt uit 1908 en heeft een rijke historie voor de inwoners van de stad. Het hotel krijgt 90 kamers, een restaurant, bar, vergaderfaciliteiten en een fitnessruimte. Martin Hendricks, directeur van Black Label Hotels: “Hilton is ’s werelds toonaangevende merk in de hotellerie. Wij zijn dan ook erg trots om DoubleTree by Hilton te verwelkomen in Sittard. Voor iemand die hier is opgegroeid, weet ik als geen ander hoe belangrijk dit nieuwe hotel is voor de lokale gemeenschap. Er zullen straks meer (internationale) bezoekers naar de stad komen wat de lokale economie stimuleert.”  

DoubleTree by Hilton is een wereldwijd merk met meer dan 560 hotels en 130.000 kamers verdeeld over zes continenten. Het merk is sterk vertegenwoordigd in Europa. In de afgelopen vijf jaar heeft Hilton meer dan 60 DoubleTree by Hilton hotels in meer dan 25 landen geopend.  

<< Terug naar nieuwsoverzicht