8 nov 2019

Sittard-Geleen voor derde jaar op rij Wielergemeente van het jaar

Voor het derde jaar op rij is de gemeente Sittard-Geleen door de Vrienden Club van Honderd uitgeroepen tot Wielergemeente van het jaar.

Een bekroonde blijk van waardering voor de aansprekende wielerevenementen en -wedstrijden die in 2019 in Sittard-Geleen plaatsvonden. 

Ook de uitmuntende wielerfaciliteiten die onze gemeente herbergt, werden genoemd bij het toekennen van de titel Wielergemeente van het jaar 2019. Zo stond het Tom Dumoulin Bike Park op Sportzone Limburg deze zomer wederom in het teken van de internationale Hammer Series en de Boels Ladies Tour. En ook op de Wielerbaan in Geleen en het Watersley Sports & Talentpark in Sittard werden tal van grote wieler- en mountainbikewedstrijden verreden.

Events en faciliteiten die Sittard-Geleen bij professionals en amateurs van alle leeftijden en uit alle windstreken sportief op de kaart zetten. 

De Vrienden Club van Honderd kent de prijs samen met oud(prof)renners toe aan een gemeente die het wielrennen hoog in het vaandel heeft staan. De club heeft tot doel om de (amateur) breedtesport in de ruimste zin van het woord te promoten, door fondsenwerving. De uitreiking vond plaats op donderdag 7 november in Valkenburg. Vriendenbestuurslid Peter Bouwels overhandigde de prijs aan Hanny Ras-Kluitenberg van de gemeente Sittard-Geleen, die de prijs vol trots namens sportwethouder Jos Bessems in ontvangst nam.    

<< Terug naar nieuwsoverzicht