4 mei 2021

Stolpersteine audiotour ter nagedachtenis aan oorlogsslachtoffers

Op 4 mei herdenken wij alle Nederlandse oorlogsslachtoffers of omgekomenen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. In Sittard en Geleen zijn deze herinneringen dagelijks te zien in de vorm van Stolpersteine.

Stichting Stolpersteine Sittard-Geleen stelt via een app gratis twee audiotours beschikbaar die je langs alle Stolpersteine (of struikelstenen) in Sittard en Geleen voeren. De audiotour is bedoeld als eerbetoon aan alle joodse slachtoffers.

Stolpersteine

Stolpersteine (of struikelstenen) zijn speciale stenen in de stoep. Ze zijn ter nagedachtenis gelegd vóór de huizen waarin tijdens de Tweede Wereldoorlog Joden gewoond hebben. Dit zijn 33 Sittardse en 14 Geleense huizen. De audiotours geven aan de hand van verhalen en foto’s een unieke inkijk in het leven van de Joodse mensen die woonachtig waren in Sittard-Geleen, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gearresteerd en gedeporteerd.  Vanaf nu zijn de levensverhalen te beluisteren van de bewoners van 
De twee audiotours zijn beschikbaar via de app Izi.TRAVEL en gratis te downloaden in de Google Play Store (Android) of App Store (iPhone). 

Klik hier voor meer informatie over het downloaden en instellen van de audiotour.

Kijk voor meer informatie over dit project op www.stolpersteinesittardgeleen.nl.

<< Terug naar nieuwsoverzicht