31 mei 2020

Terrasje pakken in Sittard-Geleen? Dit zijn de regels

Restaurants en cafés mogen op 1 juni vanaf 12.00 uur ’s middags weer open. Ga jij binnenkort naar een restaurant of café in Sittard-Geleen? Houd dan rekening met elkaar en volg de aanwijzingen op van het personeel.

Vanaf 1 juni, 12.00 uur, mag de horeca weer open. De horecaondernemers in Sittard-Geleen zijn de afgelopen periode druk bezig geweest met alle voorbereidingen. Aangezien de anderhalvemeterafstandsregel ook geldt in de horeca, hebben veel horecazaken gevraagd of ze tijdelijk extra terrasruimte kunnen krijgen. De gemeente staat dat toe waar mogelijk. 

Regels voor de horeca
De rijksoverheid heeft een handige visual ontworpen over de nieuwe regels voor de horeca. Ga jij naar een restaurant of café in Sittard-Geleen? Houd dan rekening met de regels voor binnen én buiten. Het reserveren voor een tafel op het terras buiten is bijvoorbeeld niet verplicht gesteld. Restaurants en cafés geven hier zelf invulling aan. Wil je binnen zitten? Reserveren en een checkgesprek vooraf (een medewerker vraagt of je verkouden bent of koorts hebt) zijn dan wél verplicht. 

Meer weten? Lees dan het artikel ‘het coronavirus en de horeca’ op de website van de Rijksoverheid.

Coronamaatregelen in stadscentra
Bezoek je een restaurant of café in de centra van Sittard of Geleen? De gemeente heeft in samenwerking met het centrummanagement coronamaatregelen getroffen om een bezoek in die centra zo veilig en tegelijkertijd aangenaam mogelijk te maken. Lees meer >> << Terug naar nieuwsoverzicht