21 dec 2021

Tip van Rousseau: zo maak jij de lekkerste chocolademelk

In de winter drink je natuurlijk super-de-luxe chocolademelk. Die maak je het beste met echte chocolade van Rousseau! Hier zijn tips voor de ultieme winterdrank.

Echte chocolade

Cacaopoeder is wel oké voor doordeweekse chocomel, maar voor een echte smaakmaker kies je echte chocolade. Bij Rousseau kun je kiezen tussen lepels met een blok chocolade, of druppels. Er is zowel puur, melk en witte chocolade in beide varianten. 

Welke soort chocolade je kiest en welke hoeveelheid, hangt af van je smaak. De chocolade van Rousseau is net een beetje zoeter dan die van andere merken. Als je twijfelt, moet je even proeven welke chocolade werkt voor jou! Voor een grote mok chocolademelk neem je genoeg druppels om de bodem volledig te bedekken. Hou je van chocolade? Neem dan gerust een beetje meer.

Samenstellen

Verwarm de melk voordat je de chocolade toevoegt. Anders verbrandt de chocolade. Wanneer de melk warm is, maar nog niet kookt, voeg je de chocolade toe. Gebruik je een chocoladeblokje? Dan giet je de melk eerst in een mooie beker. Blijf roeren totdat alle chocolade opgelost is.

Wil je de smaak versterken? Veel mensen zweren bij een snufje zout of kaneel in de chocomel. Anderen houden van een theelepeltje honing of vanille-extract. Het mooie van chocomel is dat alles mag. 

Volgens een medewerker uit de winkel van Rousseau in Geleen heeft een goede mok chocolade vooral goede chocolade nodig. En wil je er dan iets bij doen? Dan is een flinke toef slagroom, en hagelslag of vlokken een aanrader.

Lokale ondernemer

Wist je dat chocolade een lokaal product is? De chocoladefabriek van Rousseau ligt op Langs de Hey 11 in Sittard. Verder zijn er twee Rousseau-winkels in het de centra van Sittard (Molenbeekstraat 2c) en Geleen (Passage 2). 

<< Terug naar nieuwsoverzicht