24 aug 2021

Toon Hermans krijgt vaste plek in theater De Domijnen

Geliefde cabaretier Toon Hermans krijgt een prominente plek in Schouwburg De Domijnen. Dat maakte Stichting Toon Hermans en De Domijnen gisteren bekend. Hoe het eerbetoon precies wordt ingevuld, wordt medio september bekend gemaakt.

In de schouwburg komen naar verwachting mooie elementen uit de expositie Toon Thuis. Daarnaast zijn de Stichting Toon Hermans en De Domijnen in gesprek over andere activiteiten over de cabaretier.

In een gezamenlijk statement gaven zowel De Domijnen als de Stichting Toon Hermans aan dat ze positief waren over het eerbetoon. De hommage symboliseert niet alleen Toon Hermans als  artistiek talent, maar ook de verbondenheid met de stad.
en. Het illustreert hoe verbonden we ons voelen met de stad en hoe toegankelijk we theater willen maken.”

Wethouder Andries Houtakkers (Cultuur) toont zich enthousiast over de ontwikkelingen. “Iedere inwoner van Sittard-Geleen is trots op Toon Hermans, een van de belangrijkste cabaretiers van Nederland uit onze eigen stad. Toon – en het erfgoed dat hij heeft achtergelaten – verdient een ereplaats en de schouwburg verdient de aandacht en de allure die daarmee gepaard gaan.”


Toon Hermans is door de jaren heen nooit echt uit het straatbeeld verdwenen. Zijn standbeelden hebben op meerdere plekken in de stad gestaan, onder andere voor het theater, het Erfgoedcentrum, bij het Toon Hermans Huis, en in het oude V&D-gebouw aan de markt in Sittard.

<< Terug naar nieuwsoverzicht