13 jul 2021

Tour de Tamar eindigt vandaag op Markt Sittard

Fulltime Avonturier Tamar Valkenier en haar kameel Einstein zijn vanmiddag om 13.30 aangekomen op de markt in Sittard. Na een omzwerving en een boektour van 3 maanden nemen ze afscheid en gaan ze door naar een volgend avontuur.

Het is een regenachtige middag wanneer Tamar Valkenier aankomt op de markt in Sittard. Haar vriend en reisgenoot Einstein houdt zijn hoofd aan haar schouder. Samen hebben Valkenier en kameel Einstein drie maanden door Nederland gewandeld om haar boek Fulltime avonturier te promoten. 


Het boek begint met een fietstocht van 2 jaar, eerst door Europa en daarna door de rest van de wereld. Daarna reisde ze vier maanden door Mongolië met haar paard, kameel en hond en liep 600 kilometer door Jordanië.

In haar boek beschrijft Valkenier niet alleen haar avonturen, maar ook de verandering die de reizen in haar teweeg hebben gebracht. Zo zei ze tijdens interviews dat ze meer zelfvertrouwen kreeg dankzij haar verre reizen.

Ze ging ook op survivaltocht op het zuidelijke eiland van Nieuw-Zeeland met Miriam Lancewood, bekend van Mijn leven in de wildernis. Floortje Dessing zocht haar toen op voor haar tv-programma Floortje naar het einde van de wereld.

Verliefd

Na de spectaculaire wereldreis was een tocht door Nederland anders, maar even positief. 
"Het is niet voor de hand liggend om met een kameel door het land te reizen, maar overal waar ik kwam, nodigden mensen Einstein en mij uit om te komen logeren. Ik ben echt weer verliefd geworden op Nederland en de Nederlanders."

Wat de avonturier ook miste, was de open vlaktes. "In Mongolië kon ik mijn kameel gewoon los laten lopen. Door het verkeer is dat hier niet voor de hand liggend." Ook moet er in Nederland veel meer vooruit gepland en geregeld worden.

IJsland

Nu deze reis ten einde is, gaat Tamar Valkenier naar IJsland. Ze gaat er een paar weken als gids werken. Daarna hoopt ze nog even in Ijsland te blijven. Zonder vastomlijnd plan, maar zoals ze daar zeggen Þetta reddast, oftewel geen zorgen, het zal wel loslopen
Ook reisgenoot Einstein gaat een nieuw avontuur tegemoet. Hij gaat wonen in de Wandelkudde in Sittard. De eerste dagen blijft Tamar in de buurt bij haar maatje om zeker te weten dat hij goed kan aarden. 


Haar boek is beschikbaar bij Bruna, Boekhandel Krings en bij Bol.com.
Bekijk ook haar instagram voor mooie foto's van haar reizen.

<< Terug naar nieuwsoverzicht