2 jul 2020

Uitbreiding dienstverlening bibliotheek De Domijnen

Goed nieuws! De Domijnen heeft vanaf 1 juli de service in de bibliotheeklocaties weer op een veilige manier verruimd.

Openingstijden 
Vanaf 1 juli gelden de reguliere openingstijden en zijn er geen aparte openingstijden meer voor het gebruik van werkplekken in de bibliotheek of leeswinkel.

Openingstijden Leeswinkel Born
Openingstijden Leeswinkel Geleen 
Openingstijden Ligne Sittard

Inleveren en uitlenen

Het gebruik van een mandje blijft noodzakelijk om de bibliotheek te kunnen betreden. Ook het 1,5 meter afstand houden, het volgen van aangegeven routes en aanwijzingen van het personeel blijft voor ieders veiligheid van belang. Vanaf 1 juli hoef je de in te leveren boeken niet meer bij de ingang op de daarvoor bestemde plek te deponeren, maar kun je deze weer zelf innemen via de zelfbediening. Vervolgens gaan de ingeleverde boeken wel nog 36 uur in quarantaine. Is een ingeleverd boek gereserveerd dan gaat dit ook 36 uur in quarantaine en komt daarna pas beschikbaar voor degene die het boek gereserveerd heeft. De leestafel blijft gesloten en je kunt nog niet zelf tijdschriften uitzoeken, tijdschriften lenen kan alleen door de betreffende titel te reserveren.

Tot 1 juli waren alle uitgeleende media door ons verlengd en werd er geen boete berekend, vanwege de uitzonderlijke omstandigheden. Vanaf 1 juli wijzigt dit en er wordt er ook weer boete geïnd bij te laat inleveren.

Reserveren werkplekken
Er zijn in iedere locatie een beperkt aantal (computer)werkplekken. Je hoeft een werkplek niet meer vooraf te reserveren. Werkplekken zijn beperkt beschikbaar vanwege het protocol om 1,5 meter afstand houden. Het is ook mogelijk in de bibliotheken en leeswinkels met je eigen laptop te komen werken, met inachtneming van de 1,5 meter afstand. In Bibliotheek Ligne kan nog niet gestudeerd worden in de stilte zone en worden er nog geen lokalen verhuurd tot september.

Faciliteiten
Verder kunnen klanten weer gebruik maken van toiletten (m.u.v. Leeswinkel Geleen), kopieerapparaten en de koffie- en theefaciliteiten. Liften zijn weer in gebruik, waarbij de aanwijzingen opgevolgd moeten worden. << Terug naar nieuwsoverzicht