29 mrt 2022

Vaerke in Grevenbicht nog even op het droge

Het populaire fiets- en voetveer tussen Grevenbicht en Rotem (BE) blijft nog even dicht. Naar verwachting gaat 't Vaerke in het paasweekend open.

Het fiets- en voetveer ’t Vaerke, dat normaal gesproken vanaf begin april vaart tussen Grevenbicht en Rotem, blijft nog even op de kant. Dat heeft te maken met baggerwerkzaamheden in de Maas. 

Na het hoogwater van afgelopen zomer is er op verschillende plekken zand en grind afgezet. Het Consortium Grensmaas is al sinds het najaar met man en macht aan het graven. Helaas wil het niet helpen. De zandbank in de vaargeul ter hoogte ‘t Vaerke tussen Rotem en Grevenbicht groeide iedere dag weer aan. 

Paasweekend open

Inmiddels is de waterstand lager en is het baggerwerk van afgelopen herfst hervat. Naar verwachting kan in de tweede week van april het fiets- en voetveer te water worden gelaten en in de vaart worden genomen. Dat wil zeggen dat 't Vaerke tijdens het paasweekend weer gewoon open zou zijn. 

Wil je door de prachtige Maasvallei wandelen of fietsen? Dat kan gewoon. De mooie maasdorpjes Obbicht en Grevenbicht zijn altijd de moeite waard. Je kan er ook voor kiezen om de Maas over te steken via het grote veer in Berg aan de Maas en Meeswijk (BE). Voor fietsers en voetgangers is dit gratis. Je kan ook gebruik maken van de brug tussen Roosteren en Maaseik (BE). Of probeer een van onze andere mooie fietsroutes!

<< Terug naar nieuwsoverzicht