23 mei 2021

Vanaf 6 juni thema-expositie ter ere van Pater Carolus Houben

De Heilig verklaarde Pater Carolus Houben is 200 jaar geleden geboren. Ter ere van zijn geboorte en het 300 jarig bestaan van de Orde van de Passionisten wordt er vanaf 6 juni in de Pater Karel Kapel een bijzondere expositie gehouden.

Negen leden van de Limburgse Kunstkring zijn door de museumcommissie van de kapel gevraagd om in een expositie werk tentoon te stellen: Jos Solberg, Matti Heijmans, Marjon Merkelbach, Michelle Faaij, Joep van Kerkom, Cees Alfrink, Willem Vermeer, George Daemen en Nic Heffels.

Opening expositie

In totaal zal de expositie zeven maanden te bekijken zijn in het Pater Karelmuseum, van zondag 6 juni tot en met zondag 6 januari. Voor openingstijden: bekijk de website www.paterkarelkapel.nl

Pater Karel

De heilig verklaarde Pater Karel (1821 – 1893) werd geboren als Johannes Andreas Houben en groeide op in Munstergeleen. De geboortekamer en de kapel van ‘de mens met de helende handen’ trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers die behoefte hebben aan stilte, onthaasting, reflectie en meditatie. Pelgrims komen er om even stil te worden of een kaarsje op te steken.

<< Terug naar nieuwsoverzicht