9 feb 2022

Versoepelingen of niet, met deze acties wordt carnaval toch leuk!

Wat betekenen de aankomende versoepelingen voor carnaval? Dat weten we nog niet precies, maar met deze carnavals-activiteiten wordt het zeker een feest!

De Marotte - Sittard

De Sittardse carnavalsvereniging De Marotte heeft zeker niet stilgezeten. Iedere donderdag en zaterdag kun je terecht in de "Marottewinkel" in het pand van Gijsen aan het Tempelplein. In de oogmodezaak vind je carnavalsitems van vroeger en nu, maar ook filmpjes van oude optochten.  

Op vrijdag 11 februari hoor je ook de nieuwe schlager van de vereniging: De Zittesje Geis. Via de facebookpagina deelt de vereniging alvast enkele hints. Een week later zie je de oud-prinsen nog eens de revue passeren tijdens de Plök en Vaere Zitting, die je gewoon via YouTube kan volgen.

 

De Flaarise - Geleen

Ook in Geleen geen grote zittingen of shows. In plaats daarvan organiseren de Flaarise een Vasteloaves Pub Quiz op 19 februari. Doe mee, en vraag zeker het borrelpakket aan. Gezelligheid gegarandeerd! 

Een week later geeft burgemeester Hans Verheijen Prins Daan de sleutel van de stad  tijdens de officiële  Sleuteloverdracht. Deze keer komen ook elementen van de Prónkzitting terug, zoals optredens van Wir Sind Spitze en Marleen Rutten. Schrijf je snel in voor deze fantastische ceremonie vol buut, dans, zang en natuurlijk vastelaovessjtimmung! 

Wil je je alvast goed voorbereiden op volgend seizoen? Koop alvast de mooiste carnavalskostuums bij de Pekskesazaar Flaarinne op de Salmstraat 50. De winkel is op vrijdag en zaterdag open, maar je kan ook een afspraak maken. 

 

De Bessemebènjers - Born

Als één vereniging het druk heeft gehad, dan is het wel de Bessemebènjers uit Born. Op hun YouTube-kanaal kun je de leukste shows bekijken, natuurlijk allemaal in het rood-geel-groen. Wat dacht je van de grappige gameshow Ich Hauwt van Bor of muzikaal spektakel De Gemaskerde Bornse Zanger? Maar ook de oude revues uit het video-archief zijn de moeite waard. 

 

Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer

Natuurlijk zijn er dit jaar ook weer mooie inzendingen uit Sittard-Geleen op het LVK. De halve finales vallen op vrijdag 11 en zondag 13 februari. De inzendingen De Partie van de Lach en Maske Verplich! verschijnen in de eerste halve finale. Pin mich vas en Veer Zeen nog lang neit euver de datum hear komen zondagavond aan bod. Help deze artiesten en stem ze de finale in!

Deze liedjes doen mee:  

  • Guttecoven - De Partie van de Lach - Tekst en muziek: Guus Steinen en Ronald Claessens
    Artiesten: Don Kiesjot & ós Limburgse Buuttereedners
  • Limbricht - Pin mich vas - Tekst en muziek: Robert Buckx en Guus Kitzen - Artiesten: Kartoesj
  • Sittard - Maske verplich! - Tekst en muziek: Thei Wessels & Paul-Jean Jessen - Artiesten: Jesse & Jesse
  • Sittard - Veer zeen nog lang neit euver de datum hear - Tekst en muziek: Guus Steinen - Artiesten: Kwebbel & Sjnebbel

 

 

<< Terug naar nieuwsoverzicht