16 jul 2020

Vierde etappe BinckBank Tour eindigt in Sittard-Geleen

De vierde etappe van de BinckBank Tour eindigt dit jaar op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen. Dat heeft de organisatie vanmiddag tijdens een persconferentie in Kasteel Limbricht bekendgemaakt.

Aan de hand van een animatie werd het volledige parcours voorgesteld.

De enige meerdaagse UCI WorldTour wedstrijd in Nederland en België vindt dit jaar plaats van dinsdag 29 september tot en met zaterdag 3 oktober. In totaal worden vijf etappes verreden.

Aanvankelijk zou de BinckBank Tour van 31 augustus tot en met 6 september plaatsvinden, maar zoals bekend heeft de coronacrisis de wielerkalender volledig ontregeld. Een kleine maand later dan aanvankelijk gepland kan er gelukkig dan toch gekoerst worden in de Lage Landen, zij het in een ingekorte editie. Voorheen telde de koers in totaal altijd zeven wedstrijddagen. 

Op vrijdag 2 oktober koersen de renners van Riemst naar het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen. De rit doet naast België en Nederland ook een klein stukje Duitsland aan. Op het Tom Dumoulin Bike Park wordt voor leerlingen uit Sittard-Geleen en het Duitse Selfkant een fietsclinic georganiseerd onder leiding van ex-profwielrenner Huub Duijn. Voor het brede publiek vindt ook een klimtijdrit plaats met deelnemers uit België, Duitsland en Nederland. 

Kijk voor meer informatie en het volledige parcours op www.binckbanktour.com  << Terug naar nieuwsoverzicht