1 sep 2020

Wandel, geniet en bezin tijdens de zintuigenroute in Sittard-Geleen

Visit Zuid-Limburg ontwikkelde 11 camini’s: korte pelgrimswandelingen van 5 tot 15 kilometer die deels over het Jacobspad lopen.

Geschikt voor inwoners die willen onthaasten maar ook voor pelgrims die in Zuid-Limburg willen oefenen voor het grotere werk naar Santiago de Compostella.

Inspiratiebrochure Bezin in Zuid-Limburg
Een verwijzing naar de 11 thematische camini’s is terug te vinden in de nieuwe brochure ‘Bezin in Zuid-Limburg’ van Visit Zuid-Limburg. Voor elke route is een stempel te verdienen en wanneer alle 11 de stempels in het boekje verzameld zijn, ontvangt de wandelaar een attentie in een van de Visit Zuid-Limburg Shops. Naast de 11 camini’s vindt de lezer in de brochure ook verschillende tips voor mindfullness en onthaasten, informatie over bijzondere en onbekende plekken, wonderlijke gebeurtenissen en typisch Zuid-Limburg tradities. 

Zintuigenroute in Sittard-Geleen 
Een van de camini’s is de zogenaamde ‘zintuigenroute’, een wandelroute die je langs talloze mooie plekken in Sittard-Geleen voert.

Tijdens deze wandelroute verken je zowel stedelijke gebieden als parken en groene gedeeltes in de gemeente Sittard-Geleen. Zo kom je bijvoorbeeld langs de Geleenbeek, met een omgeving die het bezoeken waard is. Ook ontdek je beide stadsparken van Sittard en Geleen en kom je langs de Pater Karel Kapel in Munstergeleen. Deze route geeft je perfect de gelegenheid om de stilte op te zoeken en inzichten te vinden in dat wat je dwars zit of aan je knaagt.

Omdat er zoveel moois te zien is, is het thema van deze route ‘de zintuigen’, waarbij we je uitnodigen alles te bekijken als door de ogen van een kind. Misschien hoor je ook geluiden die je nog nooit hebt gehoord, of lukt het je de wind op je huid te voelen en de cultuur te proeven.

Download de zintuigenroute

Bekijk andere leuke wandelroutes in Sittard-Geleen 

 Meer informatie

De inspiratiebrochure is te verkrijgen bij de Visit Zuid-Limburg Shops of te bestellen via de webshop. Algemene informatie over Bezin in Zuid-Limburg vind je op www.visitzuidimburg.nl/bezin en voor meer informatie over de camini’s kijk je op: www.visitzuidlimburg.nl/camini. << Terug naar nieuwsoverzicht