2 sep 2020

Week van Lezen en Schrijven: ontdek het Taalhuis van Bibliotheek De Domijnen

Van 7 t/m 13 september vindt landelijk de Week van Lezen en Schrijven plaats. Bibliotheek Ligne organiseert verschillende activiteiten rondom het aanbod van het Taalhuis om aandacht te besteden aan het belang van lezen en schrijven.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat staat gelijk aan 18%, dus ongeveer 1 op de 6 mensen. Grote kans dus dat ook jij iemand kent die minder taalvaardig is, of moeite heeft met werken met de computer. Jij kan diegene helpen, samen met de bibliotheek!

Ontdek het aanbod van het Taalhuis 
Wist je dat De Domijnen verschillende cursussen en activiteiten aanbiedt op het gebied van taal- en leesbevordering, computervaardigheden, werken met de elektronische overheid en sollicitatievaardigheden? Daarnaast zijn er ook speciale bijeenkomsten voor werkzoekenden, hulp bij belastingaangifte en inloopmomenten Sociaal Plein.

Je kunt meedenken over het aanbod en de herinrichting van het Taalhuis op de 2e verdieping van Bibliotheek Ligne; geef je wensen en tips door via de wensenbox. Tijdens de actieweek staan medewerkers voor je klaar om het aanbod toe te lichten, je kunt de demovideo over het aanbod bekijken en door de cursusmaterialen bladeren. Wist je dat er verschillende bordspellen zijn die bijdragen aan de ontwikkeling van taalvaardigheden? Ontdek de spellentafel en speel gezellig mee!

Los de rebus op, beantwoord de vraag en lever je ingevulde formulier vóór 14 september in, in de daarvoor bestemde winactie box. Passend bij de Week van Lezen en Schrijven, zijn de te winnen prijzen bekende bordspellen waarbij taal een belangrijke rol speelt. Winactie voor alle leeftijden.

Voorlezen
Speciaal voor peuters en kleuters, ouders, grootouders en verzorgers wordt op 7 en 10 september van 10.00 tot 10.30 uur voorgelezen. We duiken in het boek 'Pas op! Dit boek bijt!' Er zit iets in dit boek, maar wat!? De letters, woorden en zelfs hele zinnen verdwijnen! De bibliotheek is op zoek naar dappere kindjes die op onderzoek uit gaan. Deelname is gratis en aanmelden niet nodig.

>> Lees meer  << Terug naar nieuwsoverzicht