10 jul 2019

Werkgroep ‘vrienden van de Schwienswei’ opent nieuwe locatie

De werkgroep ‘vrienden van de Schwienswei’ heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe locatie en imkerij. Komend weekend wordt de opening van de nieuwe locatie (genaamd ‘Broukheim’) en Imkerij Schwienswei gevierd met diverse activiteiten.

Programma zaterdag 13 juli

Zaterdag 13 juli wordt de nieuwe locatie officieel geopend. Tussen 12.30 uur en 15.00 uur worden een aantal activiteiten georganiseerd die de essentie weergeven van de werkgroep.  

Er worden doorlopend rondleidingen gegeven door de imkerij. Geïnteresseerden kunnen deelnemen aan een quiz. Indien het weer het toelaat zal de imker de bijenkasten tonen en uitleg geven over het bijenhotel en de vlinderkast. Verder is er een tentoonstelling over de werkgroep in het algemeen. De werkgroep heeft een aantal uilen te gast die ook in het wild in de Schwienswei voorkomen. De verzorgers vertellen graag meer over het leven van deze bijzondere dieren. Het centrum voor natuur- en milieueducatie (partner van de werkgroep) verzorgt leuke doorlopende activiteiten die gericht zijn op alles wat er groeit en bloeit. Tot slot bestaat er de mogelijkheid om een anderhalf uur durende literaire wandeling bij te wonen. Deze vertrekt vanaf de parkeerplaats om 12.30 uur.

Programma zondag 14 juli

Op zondag 14 juli is de imkerij tussen 12.30 uur en 15.00 uur geopend in het kader van de open imkerdagen. Er wordt dan door de imkers van de Schwienswei aandacht besteed aan de honingbijen en wilde bestuivers.

Locatie

De kleine binnenplaats is bereikbaar via een veldweg. Er is parkeergelegenheid op de parkeerplaats aan de Sportcentrumlaan 70 (Sittard), naast het gebouw van SGL WBC Sittard. De borden met het logo van de werkgroep wijzen bezoekers vervolgens de weg.  

Kijk voor meer informatie over de werkgroep op de website www.schwienswei.nl of bezoek de Facebookpagina Vrienden Schwienswei en Kollenberg.

<< Terug naar nieuwsoverzicht