31 aug 2020

Wielertalkshow Tour de L1mbourg ook dit jaar weer te zien vanuit Sittard-Geleen

Dé reizende wielertalkshow Tour de L1mbourg is deze maand twee keer te zien vanuit Sittard-Geleen. Het programma wordt vrijdag 4 september live opgenomen in de Biesenhof in Geleen. Donderdag 17 september is Kasteel Limbricht aan de beurt.

In totaal maakt L1 23 uitzendingen op locatie in heel Limburg. 

Ondanks de coronamaatregelen vond de Limburgse regionale omroep het belangrijk om met een liveprogramma de provincie in te gaan. “Vooral in deze periode merken we dat de rol van verbinding heel belangrijk is voor ons als publieke omroep”, zo zegt Lida Huver, lid hoofdredactie L1. “Juist daarom willen we weer graag naar de mensen toe. Dat doen we natuurlijk wel verantwoord. We denken dat het Limburgse wielrennen in deze Tour de L1mbourg voor een echt saamhorigheidsgevoel gaat zorgen. En dat is heel welkom in deze tijd.”

Het programma wordt gepresenteerd door Maurice de Heus, die met oud-wielrenner Gert Jakobs zijn vaste tafelgast heeft. Verslaggever Maurice Jessen en cameraman Tom Reinders volgen het Tourcircus met dagelijkse bijdrages vanuit Frankrijk.

Wielergemeenten
Het programma wordt dagelijks live in een andere Limburgse wielergemeente opgenomen. “Daarmee geven we ook aandacht aan het fietsen voor de jeugd, of het wielrennen voor mensen met een beperking. Dat is juist zo mooi aan Limburg. We zijn internationaal bekend door de topkoersen, maar juist daaronder gebeurt ook heel veel in de wielergemeenten. Dat komt ook dagelijks voorbij in Tour de L1mbourg”.

Route Regio
L1 Radio richt zich op het wielrennen als onderdeel van de Limburgse volkscultuur. “We parkeren onze fiets inderdaad tegen het buffet”, zo vertelt radiomaker Ruud Kleinen. “Rian Moonen en ik duiken in het programma Route Regio iedere dag tussen 10:00 en 13:00 uur de kroeg in. Dat is de plek waar leuke mensen werken, waar alle ins en outs van de gemeente bekend zijn, waar de legendarische figuren komen en waar de sterke verhalen rondgaan”.

Verlengde Zomer
Met Tour de L1mbourg trekt L1 het zomergevoel door in de maand september. Het programma wordt van zaterdag 29 augustus tot zondag 20 september dagelijks live uitgezonden op L1 TV van 18:30-19:15 uur, en wordt herhaald om 20:30 en 22:30 uur. Alle uitzendingen zijn ook te zien via L1.nl/TourdeL1mbourg. Informatie over het programma is op diezelfde site te vinden, waaronder de verschillende gemeentes waar het programma wordt opgenomen.

L1 kijk én luister je via de L1 en 1Limburg app

L1 TV is te ontvangen via kabel, webtv https://l1.nl/live-l1-tv/, Ziggo Digitaal kanaal 30 (Limburg) én 713 (landelijk), Interactieve TV KPN kanaal 508 (Limburg), 507 (Noord-Brabant) en 506 (Gelderland), Interactief zenderpakket Tele2, satellietaanbieder Joyne (betaalpakket), DVB-T en Digitenne. L1 Radio is te ontvangen via FM 95.3 en FM 100.3, DAB+ 7A, webradio https://l1.nl/live-l1-radio/, Interactieve TV KPN kanaal 891, Ziggo Digitaal kanaal (1)831, DVB-T en Digitenne kanaal 117.   << Terug naar nieuwsoverzicht