26 mei 2020

'Windraak route' favoriet bij mountainbikers in Zuid-Limburg

De ‘Windraak route’ staat op een derde plek in de top 3 van meest favoriete mountainbikeroutes in Zuid-Limburg. Dat blijkt uit een enquête van Mountainbike Ontwikkeling Zuid Limburg (MOZL) onder kaarthouders van de MTB-Card Zuid-Limburg.

De 39 kilometer lange mountainbikeroute loopt door diverse plaatsen in Sittard-Geleen waaronder Windraak, Munstergeleen en Geleen.

Van de respondenten (in totaal 101 kaarthouders van de MTB-Card Zuid-Limburg) gaat 60% minimaal twee keer per week met de mountainbike op pad. Hieruit concludeert MOZL dat de kaarthouders een hoge betrokkenheid bij het mountainbiken hebben.

Windraak route 
De Windraak route is een route voor de wat meer gevorderde mountainbiker. De route kent veel korte en enkele zware hellingen. In totaal moeten er 540 hoogtemeters bedwongen worden. De voor 70% onverharde route is aangelegd over reeds bestaande paden en kent enkele leuke, technische singletracks. Het startpunt is De Biesenhof in Geleen. 

Download route 

Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg
 
Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg (MOZL) stelt zich ten doel om Limburg weer op kaart te zetten qua mountainbike infrastructuur. Dit doet zij met behulp van vrijwilligers en verenigingen in samenwerking met organisaties als het Huis voor de Sport in Limburg, Cycling Limburg, NFTU en Routepunt Zuid-Limburg (Visit Zuid-Limburg). Samen optimaliseren en onderhouden ze de mountainbikeroutes in Zuid-Limburg. Door de aanschaf van een MTB-Card Zuid-Limburg (€10,-) kun je het werk van MOZL steunen. 

Lees meer > > << Terug naar nieuwsoverzicht