8 mrt 2021

Zintuigenroute in Sittard-Geleen erg in trek

De 11 camini's, korte pelgrimsroutes, die Visit Zuid Limburg ontwikkelde zijn inmiddels méér dan 100.000 keer gedownload. Eén van deze camini's ligt in Sittard-Geleen: de zintuigenroute.

Visit Zuid Limburg ontwikkelde deze route met als thema 'de zintuigen'. De route heeft een lengte van 10,3 km en brengt je langs verschillende punten in Sittard-Geleen. Je verkent de stedelijke gebieden, beide stadsparken, de Geleenbeek en de Pater Karel Kapel in Munstergeleen. Halverwege de 19e eeuw stond de heiligverklaarde Pater Karel bekend als ‘de man met de helende handen’. Tegenwoordig is het nog steeds een toevluchtsoord voor rust en bezinning.  

Tijdens de wandeling is het de bedoeling dat je al je zintuigen inzet. Kijk, luister, voel, ruik en proef en doe dit met alle aandacht. Zo leef je volledig in het moment en is er geen ruimte meer voor andere gedachten. Vanuit deze stilte komt de bezinning en kunnen zich antwoorden gaan vormen op je innerlijke vraag.

Bekijk hier de volledige zintuigenroute.

Meer leuke wandelroutes in Sittard-Geleen.

Deze route is een van de 11 Camini’s die Visit Zuid Limburg ontwikkelde. Meer informatie over deze wandelroutes vind je op www.visitzuidlimburg.nl

<< Terug naar nieuwsoverzicht