27 jan 2022

Zo haal je het meeste uit je bib tijdens de Nationale Voorleesdagen 2022

De Nationale Voorleesdagen komen dit jaar met een monsterlijk goede campagne waarin het Prentenboek van het Jaar "Maar eerst ving ik een monster" centraal staat.

Gratis vingerpoppetje

Tijdens de Nationale Voorleesdagen is het extra aantrekkelijk je kindje lid te maken van Bibliotheek De Domijnen. Het lidmaatschap is helemaal gratis voor kinderen van 0 t/m 6 jaar. Bij de inschrijving krijg je een schattig vingerpoppetje cadeau van het monster uit Maar eerst ving ik een monster (zolang de voorraad strekt). Daarbovenop verloot elke locatie een prachtig voorleesboek onder de nieuwe jeugdleden. Grijp dus nu je kans en gun jou en je kleintje veel mooie voorleesmomenten samen. Want voorlezen maakt je leuker én het heeft een positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip van je kleintje.

Prentenboek van het Jaar

Het prentenboek Maar eerst ving ik een monster van auteur Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer voert de Prentenboeken Top Tien van 2022 aan. Dit prentenboek gaat over het leukste ritueel van de dag: voorlezen.

Het laat prachtig zien hoe ouder en kind samen met een verhaal kunnen bezig zijn. Het uitstellen van het daadwerkelijke naar bed gaan is voor veel ouders en kinderen herkenbaar. Dat voorlezen leuk én spannend is en de fantasie prikkelt, komt in dit verhaal mooi naar voren. Je blijft monsters in alle soorten en maten kijken en ontdekken en het voorleesplezier spat ervan af. En is het verhaal uit? Dan begin je gewoon weer van voren af aan.

Voorlezen uit de Boekenschatkist

Ook de Boekenschatkist is weer gevuld met de mooiste boeken voor de allerkleinsten. Tijdens de Nationale Voorleesdagen leest het team van Bibliotheek Ligne dagelijks voor van 14.00 tot 14.30. Natuurlijk wordt dat een prachtig prentenboek uit de Prentenboeken Top 10, of misschien wel het Prentenboek van het Jaar. Kom ook luisteren met je kleintje of kleinkindje, deelname is gratis! 

De reguliere voorleesuurtjes zijn als volgt: 

  • 1e woensdag van de maand - Bibliotheek Ligne - 14:00-14:30 uur
  • 4e woensdag van de maand - Leeswinkel Born + Leeswinkel Geleen - 14:00 – 14:30

De Nationale voorleesdagen lopen tot en met zaterdag 5 februari.

 

<< Terug naar nieuwsoverzicht