6 bijzondere locaties voor lunch of diner in Sittard-Geleen

Lunchen of dineren in een kerk, op het landgoed van een kasteel of in een eeuwenoude hoeve: het kan allemaal in Sittard-Geleen. We hebben 6 restaurants op bijzondere locaties voor je uitgelicht! 

Brasserie Abshoven

Eten in een oude kerk, wel eens gedaan? Na jaren van leegstand is er weer leven in dit prachtige voormalige klooster in Munstergeleen. En hoe. De neogotische kerk / kloosterkapel uit 1909 is omgetoverd tot een schitterende brasserie waar je in een unieke en sfeervolle ambiance kunt genieten van zelfgemaakt lekkers. Achter het klooster ligt een prachtig terras dat uitkijkt op het Absbroekbos en het natuurgebied Geleenbeekdal. Het terras ligt beschut door het stukje ruïne dat de sloop van het voormalig klooster heeft overleefd. Een ideale uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten door een schitterend natuurgebied. Een juweeltje!

Brasserie Abshoven
Abshoven 35, Munstergeleen

www.brasserieabshoven.nl  
tips_restaurant_abshoven_munstergeleen.jpg

Gasterie Bie de Burgemeister

In 2016 en 2017 is deze voormalige burgemeesterswoning uit 1920 helemaal verbouwd en ingericht tot de sfeervolle eet- en drinkgelegenheid wat het nu is. Gasterie Bie de Burgemeister is gevestigd in het pittoreske Awt-Gelaen, direct aan het gezellig en nostalgische Wilhelminaplein. Hier staan genieten en een Bourgondische levensstijl centraal. Lekker eten met een goed glas wijn, aangenaam gezelschap en vertoeven op een sfeervolle plek.

Gasterie Bie de Burgemeister
Pastoor Vonkenstraat 2, Geleen

www.biedeburgemeister.nl
bijzondererestaurants_biedeburgemeister.jpg

De Biesenhof

In het dal van de Geleenbeek, aan de voet van de Sweikhuizerberg, ligt ‘De Biesenhof’: een veelzijdige en historische plek die voor de meest uiteenlopende gebeurtenissen als decor fungeert. Naast een restaurant, hotel en ijssalon is de eeuwenoude Limburgse Carréhoeve uitermate geschikt voor trouwerijen, bedrijfsfeesten en vergaderingen. De historie, die meer dan 750 jaar terug gaat, is uniek en nog altijd voelbaar. Geniet onder het genot van een lekkere lunch of diner van deze bijzondere locatie. Een heerlijk stukje Limburg!

De Biesenhof
Biesenweg 1, Geleen

www.biesenhof.nl
bijzondererestaurants_biesenhof.jpg

De Vief Heringe

Restaurant De Vief Heringe maakt deel uit van een gerestaureerde en nog draaiende watermolen die dateert uit de 14e eeuw en op de nationale monumentenlijst staat. De 'buitenplaats', zoals De Vief Heringe zichzelf ook wel omschrijft, ligt aan de rand van het indrukwekkende en rijksmonumentale stadspark van Sittard. Geniet van een lekker kopje koffie, een goed glas en van heerlijke bourgondische maaltijden. 

De Vief Heringe
Molenweg 56, Sittard 

www.deviefheringe.nl
bijzondererestaurants_deviefheringe.jpg

Meds

Mediterraans restaurant in een schitterende eeuwenoude dokterswoning met een riant uitzicht op de Markt vanuit het restaurant en het terras. Bij Meds worden de gerechten op een ambachtelijke, pure en creatieve wijze bereid. Er wordt gewerkt met kwaliteitsproducten uit verschillende Italiaanse (wijn)streken en andere Mediterrane landen. Naast een aparte kaart voor lunch, diner en borrel beschikt Meds over een steeds wisselende kaart met o.a. zelfgemaakte anti-pasti, crèmes, soep en pastagerechten. Ook het brood wordt door Meds zelf met veel liefde en passie bereid. In de kelder ligt Café Meds en kun je genieten van de lekker hapjes, bijzondere wijnen en verschillende soorten speciaalbieren.  

Meds
Markt 31, Sittard

www.restaurantmeds.nl  
tips_restaurant_meds_Sittard.jpg

Brasserie het Proeflokaal

Sprookjesachtig, historisch en vooral informeel. Deze unieke combinatie tref je aan midden in het hart van Landgoed Kasteel Limbricht bij Brasserie het Proeflokaal. Hier worden onder andere huisgemaakte soepen, ovenvers kasteelbrood, frisse salades, hartige borrel- en andere smaakvolle gerechten van de kleine kaart bereid. Een bijzondere plek in een sfeervolle ambiance om te lunchen en te borrelen. Tevens is het Proeflokaal ook geschikt voor meetings, verjaardagen, bedrijfsborrels, high tea’s, high wines, high beers en teamuitjes. Er is veel aandacht geschonken aan het interieur, waarbij warm, sfeervol en huiselijk centraal staan.

Landgoed Kasteel Limbricht
Allee 1, Limbricht

www.kasteel-limbricht.nl   
bijzondererestaurants_proeflokaal.jpg