Tips: stappen in Sittard-Geleen

Een leuk avondje stappen doe je in Sittard-Geleen. In de avonduren bruist de stad! Van een hip danscafé tot een bruine kroeg waar rustig een kaartje kan worden gelegd. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet. De populaire Brandslang is een kroegentocht langs zes bijzondere horecazaken. Ontbreekt er een café op de pagina of heb je nog een goede tip? Vul dan het contactformulier in. 

Tapperie de Gats

In dit karakteristieke en monumentale pand uit 1535, met een prachtig uitzicht op het marktplein  was vroeger een bakkerij gevestigd. 'De Gats' is vernoemd naar het straatje naast het pand, dat dezelfde naam draagt en in het Limburgs  'smal straatje' betekent. Het café met sfeervol terras straalt warmte uit en biedt Limburgse gastvrijheid en gezelligheid pur sang. De schilderijen nemen u mee naar vroegere tijden.

Website Tapperie de Gats

De-Gats.jpg

Kafee de Kup

Café sinds mensenheugenis. De vele instrumenten aan het plafond verraden de voorliefde van de gastheer, terwijl de foto's aan de wanden de gasten terugvoeren naar Sittard in vroeger tijden. Afbeeldingen van markante stadsgezichten, die menigeen zich nog herinnert, zorgen voor gespreksstof. Drie generaties treffen elkaar in dit knusse café.

Website Kafee de Kup
Kafee de Kup 6026.jpg

Café Dwaesj

Op een steenworp afstand van het station ligt Café Dwaesj. Een van de oudste café’s van Sittard (ruim 125 jaar) kreeg in 2006 deze nieuwe naam. Een onafhankelijke jury koos deze uit de vele inzendingen van voornamelijk stamgasten. Dwaesj betekent dwars: het café ligt namelijk aan de Stationsdwarsstraat. Dwars staat ook voor dwarsliggen; een beetje eigenzinnig en tegendraads, maar altijd met een vrolijke ondertoon.

Website Cafe Dwaesj 
Cafe-Dwaesj.jpg

Hotel -restaurant- café De Limbourg

Het markante hotel uit 1688 ligt prominent aan de markt in Sittard. Een historische locatie boordevol sfeer en ambiance die volledig is gerenoveerd en gerestaureerd in 2008. De entourage in het authentieke grand café met lounge en restaurant en het verwarmde terras zijn met zorg ingericht. Uitgebreide lunch- en dinermogelijkheden.

Website Hotel De Limbourg
Limbourg.jpg

Café Schtad Zitterd

Hoe bruin moet een bruin café zijn? Café Schtad Zitterd aan de Markt in Sittard herbergt meer dan 175 jaar traditie en presenteert de voorstelling van het Sittardse leven. Een absolute aanrader voor wie het Bourgondische karakter van de stad wil proeven. Toon Hermans kijkt vanaf een gesigneerde foto achter de tap, of het naar wens gaat in zijn geboorteplaats. Schtad Zitterd is een café waar jong en oud zich thuis voelt. Stamgast of vreemdeling. De sfeer varieert van ingetogen in de ochtenduren tot uitgelaten wanneer de bierkraan een tijdje op volle toeren heeft gelopen. Maar altijd in een aangename huiselijke ambiance. En de saté en uiensoep zijn in Sittard net zo befaamd als de huisgemaakte taarten en de biefstuk. Het café hoort steevast bij de beste 100 van het land.

Website Café Schtad Zitterd
Cafe-Schtad-Zitterd.jpg

Café ’t Sjterfhoes

Direct naast de Grote Kerk ligt dit meer dan 100 jaar oude café dat nostalgie uitstraalt. Eigenlijk is het een gewoon woonhuis waarvan de voorkamer, de gelagkamer, is ingericht als dranklokaal. De overlevering vertelt ons dat hier vroeger 'het vel werd verzopen'; bij de nodige 'potten bier' werd de overledene herdacht. Een ander aannemelijk verhaal laat weten dat daags voor en op de dag van begrafenissen buurtgenoten de klokken kwamen luiden en na deze inspanning welverdiende glazen bier kwamen drinken... Genieten op het kleinste terras van Sittard? Dat kan hier.

Website Café ’t Sjterfhoes 
Cafe-t-Sjterfhoes.jpg

Der Gulden Haen

Het pand uit 1750 op de Markt 35 is al meer dan 100 jaar een horecagelegenheid. In de jaren 80 en 90 zeer bekend als studentencafé. Tegenwoordig een trendy ingericht café met sfeervolle led-verlichting en gedempte muziek. Lekker languit, relaxen op een grote bank kan ook.

Website Der Gulden Haen
Cafe-Der-Gulden-Haen.jpg

Ernesto’s Popcantina

Studentikoos eetcafé in de stad met een heel eigen, creatieve stijl. Uitgebreide Zuid-Amerikaanse menukaart én een programma boordevol swingende livemuziek en spraakmakende optredens het hele jaar door. Een bruisend stukje Mexico op de Sittardse markt.

Website Ernesto's Popcantina

Cafe-Ernestos.jpg

Den Tempel

Karakteristiek café en restaurant op een monumentale locatie uit 1652. De elementen van wat ooit een stadsboerderij was, zijn duidelijk zichtbaar en voelbaar en geven een authentieke uitstraling en een warme atmosfeer.

Website Den Tempel

Den-Tempel.jpg

Eetcafé Pretzels

Zeker geen alledaags eetcafé. De kleine ruimte, het donker eikenhout en de vreemdste tierlantijntjes geven een gezellig huiskamergevoel. De bijzondere menukaart is een magazine vol anekdotes en verhalen. In 2009 uitgeroepen tot het beste whiskeyhorecabedrijf van het jaar met zo’n 500 whiskey’s in de zaak en bij liefhebbers in de wijde omtrek bekend om de maandelijkse proeverij.

Website Eetcafé Pretzels

pretzels.jpg

Café Salden

De historie van Café Salden gaat terug naar 1829, toen zich in het huidige pand de eerste herbergier vestigde. Café Salden is het bruinste café in de regio en staat als aanrader bij café Top 100 van Nederland genoteerd.

Website Café Salden
Café Salden.jpg

Café De Auw Pastorie

Het monumentale  pand van meer dan 300 jaar oud was vroeger een pastorie. Al meer dan honderd jaar is het in gebruik als café. Een begrip in de omgeving.

Website Café De Auw Pastorie 
Cafe-Auw-Pastorie.jpg

Café ’t Vlaegelke

Op de Markt in Geleen al meer dan 35 jaar één van de bekendste café’s hier. Café 't Vlaegelke is de plek voor live muziek, regelmatig treden er blues- en rockbands op. Loop eens binnen tijdens de Music Night die elke 1e zaterdag van de maand in alle cafe’s rond de markt in Geleen wordt gehouden.

Website Café 't Vlaegelke
't Vlaegelke.jpg

Stadscafé Geleen

Stadscafé Geleen midden in het centrum biedt een combinatie van dansen, eten en drinken. Op dinsdagavond wordt hier les in Salsa, Zouk en Bachatta gegeven en kan men daarna boven in het café nog vrij dansen. Op woensdagavond wordt er Zumba gedanst. Een optie is ook Rock and Roll Op de 2e donderdag van iedere maand vanaf 19.00 uur is het café een ontmoetingsplek van vrienden, kennissen en leden van Stichting Onbeperkt vrij, een Stichting van en voor mensen met en zonder een beperking. Ook op die avond is iedereen van harte welkom. Een ingang van het café is permanent toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Stadscafé Geleen, is bovendien gespecialiseerd in de Indonesische keuken.

Stadscafé Geleen  
Stadscafe-Geleen.jpg

Grand Café Amadeus

Grand Café Amadeus ligt aan de westzijde van de Markt en straalt een gezellige warmte uit. Het is voor velen een tweede huiskamer. De sfeer en ambiance zijn intiem. Aan het interieur is veel aandacht besteed Er zijn heel wat bieren van het vat en er is zelfs een heuse wijnhoek: "au coin de vin". Bij wat koeler weer kunt u toch lekker buiten zitten omdat het overdekte terras verwarmd is.

Website Grand Café Amadeus 
Cafe-Amadeus.jpg

Café Awt Gelaen

Café Awt Gelean het voormalig Cafe 't Dörp is het oudste nog bestaande cafe van Oud-Geleen met een rijke historie.

Website Café Awt Gelaen

Café Onger de Buimkes

Een leuke ontmoetingsplaats binnen in het gezellig cafe met een rustieke sfeer en rustige achtergrondmuziek of buiten op het terras onger de buimkes. 5 speciaalbieren van de tap.

Website Café Onger de Buimkes

Brandslang

Een kroegentocht door de historische binnenstad van Sittard? Zes bijzondere horecagelegenheden, zonder uitzondering gevestigd in panden waar al meer dan 100 jaar Brand bier wordt geschonken, vormen de Sittardse Brandslang. Maak kennis met goed gastheerschap, liefde voor het vak, een karaktervolle ambiance en een breed assortiment Brand’s Bijzondere Bieren.
Reserveren Brandslang Arrangement