16 mrt 2022

5 redenen om naar de Sint Joepmarkt te gaan

Heb jij ook zo'n zin in de grootste markt van Nederland? Met evenveel bezoekers als een dagje Pinkpop, is Sint Joep een evenment dat je niet mag missen. Nog niet overtuigd? Hier zijn 5 goede redenen om aanstaande zaterdag naar de jaarmarkt te komen.

Gezellig

De eerste, grootste en beste jaarmarkt is ook de meest gezellige. Voor zowel de standhouders als de bezoekers is Sint Joep hét startsein van het marktseizoen. De markt staat vol met de nieuwste trends op het gebied van wonen, kleding, eten en nog veel meer. De verkopers zitten boordevol energie en jij als bezoeker profiteert daar natuurlijk het meeste van. 

 

Lekker eten en drinken

De route van de Sint Joepmarkt loopt over 5 km door het centrum van Sittard. Lang genoeg om onderweg te "moeten" stoppen voor een snelle snack of een lekker drankje. Wil je liever een vette hap, gezonde snack of een heerlijk drankje van een van de vele kraampjes en food trucks. Of je gaat lekker zitten bij een van de cafés aan de markt. 

 

Handige hebbedingen

Die dunschiller die net dat ene blad heeft, een inklapbare telefoonhouder of schoonmaakdoekjes (heb je er ooit genoeg?), op de Sint Joepmarkt kom je alles tegen. Laat je verrassen door bijzondere items die jij binnenkort niet meer uit je leven kan wegdenken. 

 

Originele cadeaus

Voor zowel last-minute shoppers als voor planners die in maart al de kerstinkopen doen, is de markt een mekka voor originele cadeaus. Dankzij de grote diversiteit staat op Sint Joep een kraam met items voor iedere interesse, hobby en doelgroep. Ga je voor een deken met een bijzondere print of een van de coole shirts? Of ken je iemand die blij wordt van de handgemaakte kunstwerkjes die je op verschillende plekken kan vinden. 

 

Historische binnenstad

Wanneer je naar Sint Joep komt, loop je door de mooiste plekken van Sittard. Of je er al honderden keren geweest bent, of dat je er voor het eerst komt, een wandeling door Sittard is altijd verrassend.  Loop langs de monumentale bouwwerken, door de kleine, slingerende straatjes en duik ook tijdens de Sint Joepmarkt de bijzondere winkeltjes in. Niet voor niets staat genieten voorop in het prachtige centrum van Sittard. 

 

De Sint Joepmarkt is aanstaande zaterdag, 19 maart, van 8.00 tot 17.00 in Sittard. 

<< Terug naar nieuwsoverzicht