26 nov 2020

Black Friday in Sittard-Geleen

Vrijdag 27 november is het Black Friday. Zowel lokale ondernemers als landelijke winkelketens stunten op deze dag met Black Friday Deals. De fanatiekelingen maken er zelfs een Black Friday Week of Black Friday Weekend van.

Ga je op koopjesjacht in de centra van Sittard-Geleen? Houd er dan rekening mee dat Black Friday door het coronavirus dit jaar anders is dan normaal. Omwille van ieders veiligheid, willen we drukte in de centra voorkomen en de bezoekersstroom zoveel mogelijk spreiden over de dag. Daar kan iedereen aan meedoen! Hoe? Hierbij een aantal belangrijke aandachtspunten:

Bereid je aankopen goed voor

Ga goed voorbereid op pad. Maak een lijstje met wat je nodig hebt en waar je artikel hoopt aan te schaffen. Hierdoor verloopt het aankoopproces sneller en voorkom je dat je onnodig veel tijd doorbrengt in een winkel. Meer informatie over het winkelaanbod in Sittard en Geleen vind je via de volgende links:

Winkelaanbod centrum Sittard
Winkelaanbod centrum Geleen

Kom alleen

Kom bij voorkeur alleen naar de winkel, behalve als dit niet anders kan. We begrijpen dat alleen shoppen niet gezellig is, maar het voorkomt groepsvorming en extra drukte in de stad.

Kies een rustig moment uit

Ben je in de gelegenheid om op een rustig moment je aankopen te doen? Bijvoorbeeld in de ochtend of op een doordeweekse dag? Maak hier dan zeker gebruik van!  

Goed om te weten: 

- Iedere zaterdag vindt in het centrum van Geleen van 10.00 tot 17.00 uur de populaire (en doorgaans drukbezochte) weekmarkt plaats. Heb je niets van de markt nodig? Overweeg dan om op een andere dag je aankopen in het centrum van Geleen te doen. 
- Komende zondag 29 november is het koopzondag in Sittard-Geleen. De winkels in de centra van Sittard en Geleen zijn van 12.00 tot 17.00 uur geopend. 

Houd je aan de basisregels

> Was je handen voor en na het winkelen
> Draag een mondkapje
> Houd 1,5 meter afstand van anderen en geef elkaar de ruimte
> Betaal zoveel mogelijk met pin of contactloos

Winkels kunnen eigen regels hebben en mogen jou weigeren als je je daar niet aan houdt. Volg daarom altijd de instructies van het winkelpersoneel op. 

Blijf thuis bij klachten

Heb je klachten die passen bij corona? Blijf thuis en laat je testen. Vraag iemand anders om jouw aankopen te doen of bestel online. Dit kan vaak ook bij lokale winkeliers. 

Goed om te weten: 

Woon je in Geleen en heb je iets nodig uit het centrum van Geleen? Kijk dan in hoeverre je gebruik kunt maken van de fietsbezorgdienst Graag Gebracht Geleen. Je aankopen worden dan tegen een kleine vergoeding thuisbezorgd! 

Kijk voor meer informatie over corona en winkelen en boodschappen doen op de website van de Rijksoverheid.  

<< Terug naar nieuwsoverzicht